Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Okul bahçesinde tarikat mezarı

Okul bahçesinde tarikat mezarı
 

Neler oluyor? Bu kural tanımazlık, bu pişkinlik nereden geliyor? Her gün gazetelere baktığımızda cumhuriyetimizin vücuduna saplanan bıçaklarla acı çekmeyemi mecburuz. Hükümete sırtını dayamış, veya korkmayan, yaptıkları açıkça suç eylemlerden dolayı asla yargılanmayan bir takım insanın anayasamızın laiklik ilkesini sürekli ihlal etmesi neden uçan sineğin kanadında bile suç unsuru arayan savcılarımızı harekete geçirmiyor.

Herkesin bildiği gibi yandaş olmayan, her türlü baskıya ve şiddete maruz kalmasına rağmen doğru habercilikten vazgeçmeyen birkaç basın kuruluşumuzun verdiği haberler bile her gün yeni karamsarlıklara düşmemize yetiyor. Ya basına yansımayanlar?

Bu günkü milliyet gazetesinin haberi aynen şöyle:

“Erzurum’da eskiden bir mezarlık olan alanda 54 yıl önce yapılan 23 Temmuz İlköğretim Okulu’nun bahçesine, Kadiri tarikatının önemli isimlerinden Ahmet Özyapar ile eşi İzzet Özyapar için ağustos ayında sembolik mezarlar yaptırıldı

Öğrencileri şoke eden mezarları şeyhin İstanbul’da oturan torunu Yalçın Özyapar’ın Büyükşehir Belediyesi ve Valilik’ten aldığı izinle yaptırdığı ortaya çıktı. Taşlarına “Kadiri tarikatının halifelerinden Ahmet Bey, Kadiri tarikatı halifelerinden Sadrettin Özyapar’ın babası” ve “Edirne’yi işgalden kurtaran Şükrü Kılıç Paşa’nın kızı İzzet Hanım, Kadiri tarikatı halifelerinden Sadrettin Özyapar’ın annesi” diye yazılan mezarlar dün okullar açılınca fark edildi. Olay basına yansıyınca Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Yalçın Özyapar’a mezarlık alanının eski haline getirilmesi için yazı yazdı.”

Haberde Büyük şehir belediyesi ve Valilik izninden bahsediliyor. Bu durumda bu işin sorumlularının hemen yargı önüne çıkarılması gerekmiyormu? Olay basına yansımasa çocuklar mezarların arasında mı oyun oynayacaktı?

Laikliğin teminatı benim diyen sayın başbakanımız bakalım ne diyecek. İşte ona ne kadar laik olduğunun ispatı için fırsat.

Hanım Milli Eğitim Bakanımız var. Sanırım kendi çocuğunun bahçesi mezarlık olan bir okula gitmesini istemez. Bu olay karşısında ne yapacak göreceğiz.

Cuma, 25/9/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..