Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Okul başlerken dikkat edilmesi gerekenler (1/4)

Okul başlerken dikkat edilmesi gerekenler (1/4)
 

Hayırlı olsun, okullar açıldı. Minikler sıraları doldurdu. Kimi sevindi, kimi heyecandan ağladı. Aralarında gitmek istemeyenlerde vardı. Öğretmenini yeniden görmek için can atanlar da... Aslında okul deyip geçtiğimiz bu sistem çocuklarımızın sosyal hayatla tanışmasını sağlayan gerçek, kompleks bir sistemdir. Bu noktada da ebeveynler olarak bizlerin onlara bu yeni ortamlarına alışana kadar en azından öğretmenleri kadar yardımcı olmamız gerekir. Az sonra ilk günün stresinden tutunda okul öncesi ve sonrasında çocuklarınız için dikkat etmeniz gereken bir takım konulara değineceğim.

Yazımı sizleri bir anda fazla yormamak için bölümler halinde sunacağım. Toplam dört bölümden oluşan yazının tamamını sitemden okuyabilirsiniz.

- İlk Günü Kolaylaştırmak;
Ona, okulun ilk günün sadece onun için değil, diğer öğrenciler için de kolay geçmeyeceğini anımsatın. Öğretmenler, öğrencilerinin huzursuzluğunun farkında olmalılar ve onları mümkün olduğunca rahat ettirebilmek için daha fazla efor harcıyacaktırlar.
Okulun başlanmasına pozitif yönden bakmasını sağlayın: Çok eğlenceli olacak! Daha önceki yılları hatırlatın. O kadar iyi vakit geçiriyordu ki, ilk gün okuldan eve döndüğünde yüzü gülüyordu!
Komşularınızın aynı okula giden çocuklarından, okula gidip gelirken çocuğunuza arkadaşlık edecek iyi bir dost bulabilirsiniz.
Eğer uygunsa ilk gün okula beraber gidin ve çıkışta beraber eve dönün.

- Sağlıklı Bir Sırt Çantası;
Geniş, yumuşak ve omuza tam olarak oturacak bir kayışa sahip, sırtı kavrayan bir sırt çantası tercih edin.
Çantayı hafifletin. Çantanın tüm bölümlerini kullanarak iyi düzenleyin. Ağır malzemeleri sırtın merkezine gelecek şekilde ayarlayın. Çanta kesinlikle öğrencinin kilosunun %20’den fazla olmamalı!
Daima çantanın iki omuz kayışını beraber takılı vaziyette taşımasını sağlayın. Tek taraflı taşıması kaslarını zedeleyebilir. Ayrıca tek taraflı taşıması omurunda eğriliğe de sebep olabilir.
Tekerlekli sırt çantası, ağır yükleri daha kolay taşımasına alternatif olabilir. Ancak bu çantanın üst katlara çıkması gerekebileceğini, kışın karda zor zaptedilebileceğini unutmayın!

Devam edecek...

 
Toplam blog
: 68
: 4699
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Tıp doktoru ve iki senedir online sağlık danışma hizmeti veren  sitesinin yöneticisiyim. Sık ka..