Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

09 Eylül '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Okul İçin Dekoratif Bitkiler

Okul İçin Dekoratif Bitkiler

Okullar açıldı. Dersler başladı. Öğretmenler, öğrenciler sevinçle heyecanla eğitim öğretime hayatına başladılar. Okullarımızda hijyen, sağlık için çok önemli. Çünkü gün boyu öğrenciler öğretmenler okulda eğitime devam etmektedir. Devam etme süreci içerisinde toz, kir, kırtasiye malzeme kokusu, boya kokuları ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle okul içerisinde sağlıklı alanlar oluşturulmalıdır. En doğal sağlıklı yöntemlerinden biriside mekan içlerinde bitkiler kullanmaktır. Bu bitkiler; alerjik olmayacak, kirli havayı temizleyebilecek, is ve tozu emecek türlerden olmalıdır. Bu türleri merak ediyorsanız aşağıdaki yazım tam size göre!.

Scheflera spp.(şeflera): Şeflera bitkisi oldukça dayanıklı bir bitkidir. Bakımı kolaydır. Odadaki tozu emer. Bu nedenle sınıf içine ve koridorlara rahatlıkla konulabilinir.

Arecea spp.(Areka palmiyesi): Oldukça dekoratif olan bu bitki bol ışık alan yerlerde güzel gelişim sürdürmektedir. Dış fiziksel şartlardan etkilenmeyecek şekilde koridor köşelerine öğretim odalarına konumlandırılabilinir. Ortamdaki formaldehit ve ksilen gibi uçucu gibi maddeleri temizlemede etkili rol oynamaktadır.

Sansevera spp.(paşa kılıcı);Kalın uzun etli yapraklarıyla her yere ve her konuma kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Fazla su istemeyen bu bitki sıcak ve bol ışık alan yerlerden çok hoşlanır. Havadaki toksik maddeleri azaltır. Sınıflara, masa üstlerine, yemekhanelere ve tuvalet gibi yerlere konumlandırabilinir.

Spathıppyllıum spp.(yelken çiceği): Beyaz çicekleri oldukça gösterişlidir. Bol ışık ve nemden hoşlanmaktadır. Mutfak, tuvalet, masa üstlerine ve kütüphanelere yerleştirilebilinir. Havadaki benzen ve amonyak gibi zehirli gazları temizler. Ortam oksijenini arttırır.

Nephoropelensis spp.(Aşk merdiveni):Parçalı ve dağınık yaprak görünümleri ile dekoratif ve dikkat çekicidir. Bol ışık ve sıcak ortamları sever. Masa üstlerine, askılı ferforjelere ve duvar askılıklara konumlandırabilinir. Ortamdaki zehirli gazları temizler.

Draceana massegeana( Drasenya): Yarı odunsu gövdesi ve tepe kısmından çıkan yaprakları ile küçük palmiye ağaçlarına benzemektedir. Okulun her odasına, koridora,sınıflara yemekhaneye ve kütüphaneye,spor salonuna konumlandırabilinir. Mekan içindeki tozu yok eder. Oksijeni arttırır.

Hedera spp.( salon sarmaşığı): Sarkıcı ve dağınık olan bu bitkiyi okul içerisinde rahatlıkla kullanılabilinir. Sarılıcı ve tırmanıcı özelliğinden dolayı kolanları sardırmada,katlar arasındaki korkulardan sarkıtmalarda,duvar askılıklarında kullanılabilinir. Tozu çeker, zararlı gazları yok eder. Alerjiye yol açan tüm gazları absorbe eder.

Ficus Benjamin( Benjamin): Yarı yaprak döken bu bitki direk güneşten hoşlanmazlar. Koridor köşelerine, yemekhanelere, misafirhanelere,spo salonlarına konumlandırabilinir. Havadaki formaldehit ve ksileni gibi alerjik gazları yok eder.

Chlorophytum (Kurdela çiceği): Bakımı kolay bir bitkidir. Bol ışık ve nemden hoşlanmaktadır. Masa üstlerinde tercih edilebilinir. Hızlı büyümektedir. Ortamdaki karbon monoksit,formaldehit ve bezen gibi zararlı gazları temizler.Çok dekoratiftir.

Anthurium spp.(flamingo çiceği): Gösterişli, çicekleri ve estetik duruşu ile göz zevkini okşar. Dayanıklı olan bu bitki oku içinde her yerde kullanılabilinir. Havadaki amonyak salınımları çok iyi temizler. Bu nedenle okul içerinde temizlik, mutfak ve tuvalet gibi yerlerde sıklıkla kullanılmalıdır.

SEVGİ,HUZUR,MUTLULUK,SİZLERLE OLMASI DİLEĞİMLE…..

Haydi yazın, bir sonraki yazı ne olsun?.

Yüksek Peyzaj Mimarı ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..