Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Okul Kantinlerinde Yeni Dönem

Okul Kantinlerinde Yeni Dönem
 

Yeni eğitim öğretim döneminin başladığı şu günlerde güzel bir haberle karşı karşıyayız. Çok değerli çocuklarınız, torunlarınız okula başladı malum. Evden daha çok okulda zaman geçiriyorlar, yarım gün ya da tam gün her neyse oradalar. Siz anne babaların, aile büyüklerinin akıllarında da tek bir şey var  : “ Çocuğum düzgün bir şeyler yese bari.

Evet, belki beslenme çantası hazırlanıyor özenle ama bakalım öğrencimizin böyle bir alışkanlığı var mı? Seviyor mu bu hazırlanan çantayı? Bu alışkanlık çok güzel ama öğrencimizin gözü dışarda mı yoksa, kantin sırasında çoktan girmiştir belki de? Tüm bu sorulardan sonra asıl önemli soruya gelelim : “ Kantinde neler var? “  Neler olup olmadığını elbette teker teker bilemezsiniz fakat bu soruya cevap niteliğinde bilinçli tüketimi destekleyen güzel bir uygulama gerçekleşecek. Artık okul kantinlerinde satılması uygun olan ürünlerin üzerinde yeni bir logo yer alacak.  Bu logoda “ OKUL GIDASI “ yazısı bulunuyor, böylelikle okul kantinlerinde her gıdanın satışı gerçekleşemeyecek. Diyelim ki gerçekleşti, çocuk böyle bir uygulamadan haberdar olup sadece o logo bulunan ürünü tercih etmesi gerektiğini bilecek.

Biliyoruz ki çocuklar hamur gibidir, onlara ne anlatırsanız nasıl davranırsanız bilin ki o hamur yavaş yavaş şekil almaya başlar. Küçük yaşlarda öğretilecek olan “ Bilinçli olma “ kavramı sadece şuan değil gelecekte de çocuğunuza yarar sağlar. Bilinçli tüketim mantığını öğrenen ve bu şekilde yaşamını sürdüren bir çocuk ise geleceğin öğreten tüketicisi olma yolunda emin adımlarla ilerler. Ülkemizde böyle güzel uygulamalar umarım gün geçtikçe artar, biz yetişkinler her zaman bilinçli gıda tüketiminin farkındayız ve gelecek nesillere de bu kavramı bıkmadan aktaracağız.

Not: “ Ağaç yaşken eğilir. “                                                                  Sağlıkla Kalın!

Gıda Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..