Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '12

 
Kategori
Eğitim
 

Okul kültürünü çocuğunuza öğretmenin yolları

Okul kültürünü  çocuğunuza öğretmenin yolları
 

 

 

Okul kültürü öncelikle toplum kültürüne ve aile kültürüne bağlıdır.Çocuklarımızı topluma alıştırmak ve aile ortamında kendini ifade edebilme hakkına çocuğunuz sahip olmalıdır.Çocuklarınızın özgür düşünme,paylaşma,insan sevgisi ,hayvan sevgisi gibi özelliklerini okula gelmeden bilmelidirler.Arkadaşları ile paylaşma nedenlerini bilmelidirler.Sorun çıktığında demokratik koşullarda hak arama yollarını bilmelidirler.

 

Bireysel ve toplumsal boyutlarda demokrasi bilincini oluşturmak ve bir  yaşama biçimi haline getirmek gerekmektedir.Bu değerleri benimsemiş özgür,eleştirel düşünen ve problem çözme becerisine sahip,farklı kültürlere karşı duyarlı bireyler yetiştirmek ve bu amaçla demokratik okul kültüründe olması gereken yeterlilikler okul yönetimi,öğretmen  ,veli ve öğrenci öğretim sürecinde bu demokrasiyi yaşamalıdır.

  Okul kültürüne uyum  okulun değerler ve gelenekler ve inanaçları ile oluşur.Okul kültürüne uyum karar alma süreçlerine katkı sağlama ve kararlara uyma ,sorumluluk ve sosyal faaliyetlere katılım,iletişim,sosyal etkileşim ve ortak değerlere uymaktır.Velçocuğunun gitti okulu iyi tanımalıdır.Okuldan beklentileri idare ile uyuşmalıdır.

  Eğitimin işlevi çocuğun kendisini gerçekleştirebileceği,karakter ,huy ve davranışı oluşturmaktır.Bu eğitim ortamı demokratik ve sosyal işlevi olan ortam olmalıdır.

Çocuğunuza öncelikle paylaşmayı öğretmeliyiz.Hayatımızın paylaşma içerisinde geçeceğini ve çok farklı kişilerle karşılaşacağını bilmesi gerekmektedir.Öncelikle okulda uyulması gereken kuralları öğreterek iş başlamalıyız.

  Çocuğunuz başkalarının yapılmaması gereken davranışları genede yapmaması gerektiğini bilmelidir.   Çocuğunuza koyulan kuralların daima bir iyilik için koyulduğunu bilmelidir.Kendisine zarar verildiğinde ne yapması gerektiğini öğretin.Eğer bir öğretmenden zarar görmüşse size söylemesi gerektiğini bilmelidir.Arkadaşlarından zarar görmüşse öğretmenine söylemelidir. 

Girilmemesi gereken yerlere kesinlikle girmemesini ve o yerlerin nereler olduğunu öğretin.Kötü davranışlar gördüğünde ne yapması gerektiğini öğretin.Okula hazırlıklı gitmenin avantajlarını anlatın.İnsanları,hayvanları ve bitkileri sevmemiz gerektiğini anlatın.

  Okulda bulunurken anne ve babayı çok düşünmemesi gerektiğini anlatın.Arkadaşları ile paylaşmayı öğrenmeye gayret etmesi gerektiğini öğretin.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..