Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '15

 
Kategori
Okul Öncesi
 

Okul öncesi çocuklarının okullaşma oranı, Avrupa'da % yüz, iken, bizde niçin %15 ?

Okul öncesi çocuklarının okullaşma oranı, Avrupa'da % yüz, iken, bizde niçin  %15 ?
 

0 – 6 yaş arasını kapsayan ve eğitimin ilk basamağını oluşturan “Okul öncesi eğitiminin çocuklar, aileler ve toplum açısından önemine değinen “Okul Öncesi Birliği  Derneği”, yerinde bir kararla Hilton Oteli salonlarında tertiplediği toplantı veliler ve eğitimcilerce  ilgi odağı oldu.

Toplantıya katılan ilçe kaymakamları il milli eğitim müdürlüğü ve yöneticilerinin kokteylli toplantısında, kuruma destek verenlerden İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa  Bardakçı, Nevval Salih İşgören Kız Meslek Lisesi Müdürü Leyla Sertkaya, derneğe desteklerinden dolayı plaketlerle ödüllendirildiler.

Dernek mensupları yaptıkları açıklamalarda, okul öncesi eğitim kurumlarının topluma katkıları ve karşılaştıkları müşküllere değinildi ve  daha sonra şu görüşlere yer verildi “ Buralarda çalışan tüm personel kadın olmalı ve tüm personelin kurslarla eğitilmesi gerekiyor. Ve diğer    derneklerle iletişim kurularak birlikte gereğinde federasyon ve konfederasyona gitmek ve devlet teşviklerinden yararlanmak için girişimlerde bulanmak elzemdir” denildi.

Ve devamla şöyle denildi: “ Üzülerek ifade etmeliyiz ki, okul öncesi eğitimin sayısız faydaları vardı. Bunu aileler kabul etmiştir.. Esas eğitime geçinceye kadar da çocukların çocukların bedensel pisikomotor sosyal duygusal, dil ve zeka gelişimleri büyük ölçüde tamamlanmaktadır.

Fakat şu bir gerçektir Türkiye genelinden okul öncesi okullaşma oranı % 15 tir. Avrupa’da bu oran yüzde yüzdür. Bu nedenle ülkemizdeki okul öncesi eğitim kurumlarının çoğalması ve eğitim faaliyetlerinin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi yolunda gösterilecek çabalara destek olmaya ve doğacak sinerji ile hep birlikte bu uğurda faal olarak çalışmaya gayret ediyoruz.” Denildi.

         Hilton’daki toplantıca çok kimse katıldı. Okul öncesi Birliği Derneği Kurucusu Dilek Soylu, toplantının sıcak ve samimi bir şekilde geçtiğini ve herkesin anlayış içinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

HİLTON'DAKİ  TOPLANTIDA, BLOG  BLOGCULARIN YAYINLADIĞI   "ACIMADI Kİ"  İSİMLİ KİTAPTA İMZASI BULUNAN PELİN KALYONCU DA VARDI  ( ORTADA ) EPEYDİR YAZMADIĞI İÇİN DE ARANIR OLMUŞTUK. KENDİSİNİ HİLTONDA BULDUK.

KPKTEYLDE, "ZEYTİN KOSTÜM" MODA SALONU SAHİBİ ARZU ŞİMŞEK  DE VARDI. ( ORTADA ) 

"OKUL ÖNCESİ BİRLİĞİ"  KURUCUSU DİLEK SOYLU ( ORTADA, ) ÇOK FAAL. SAĞ BAŞTAKİ DE, MİLLİYET BLOG YAZARIMIZ PELİN KALYONCU. GÖRMEYELİ GÜZELLEŞMİŞ.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..