Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '14

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Okula dönerken

Okula dönerken
 

Yeni okul dönemi başlamadan çocuklarımızı ruhsal ve düşünsel olarak yeni yıla hazırlamakta yarar var.
Basit yöntemlerle tatilden okula dönüşü hem kendiniz hem çocuğunuz için daha stressiz ve pozitif bir deneyim haline getirebilmek mümkün.

Uyku uyku, güzel uyku yazımda da belirtmiştim, evet zaman zaman göz ardı ettiğimiz konu! Kabul edelim ki her yaştaki çocuğun uykuya ihtiyacı var

Okula başladıklarında zorlanmamaları için yaz düzeninden yumuşak geçişle çıkıp okul satlerine adapte olmalarına yardımcı olabiliriz. 

Yeterli uyku almayan öğrencilerde  gerek akademik başarı gerek davranışsal bozukluklar alanlara görece çok daha fazla görülmekte. 

Aynı kural ebeveynler için de geçerli.   Bizler de yetişkinler olarak uykumuzu yeterli uyuduğumuzda sorumluluklara karşı daha toleranslı ve enerjik oluruz. Diğer yandan çocuğunuzun duygusal ihtiyaçlarına yanıt vermeniz de kolaylaşır. 

Bugün başlayın ;

Hemen bir uyku planı belirleyip uygulamaya başlayın. Eğer çocuğunuz okul saatinden 2 saat geç yatıyor ve geç kalkıyorsa, yatak saatini birk günde bir yarım saat geri almak yeterli olacaktir.

Diğer hazırlık alanı akademil düşünceye yeniden yer açmak. 

Öğrencilerin okulda bol bol düşünmeleri ve mantıklarını kullanmaları gerekiyor. Yazın ne kadar ödevler, kitaplar hayatımızda  olsa da genel disiplinden uzak olduklarındam okul ortamına hızla adapte olabilmeleri için şimdiden adım atmak gerekli. Çocuğunuzun yaş ve becerisine göre haftasonlarını öğrenme ve uygulama fırsatları için kullanabilirsiniz.

Örneğin geçen yıl öğrendiklerini tekrarlatmak hem yeni yıla hazırlık için kendilerine güvenlerini yükseltecek hem de zihinlerinin yeniden düzene girmesini sağlayacaktır. Endişeleri duymak ve dinlemek duygusaş alanda her zaman yapmamız gerekenlerden. Pozitif ebeveynlikte danışanlarımın kazandığı en önemli yetilerden biri derin dinleme. Çocukların ifadelerinin, endişelerinin arkasında ne olduğunu anlamak için objektif bir şekilde onları dinlememiz gerekiyor.

Okula gitmemek için bahane uyduran bir çocuğun hangi endişe veya korku kaynaklı hareket ettiğini anlamak aranızdaki iletişimi güçlendireceği gibi onun kendini yalnız hissetmemesini de sağlayacaktır. Merakla ve yargısız sorular sorarak onun duygularını anlamanız endişesini gidermek için ilk adım olacaktır. 

Duygusunu  anlayıp onu anladığınızı ifade etmek sizi yolun yarısına getirecektir. Sonrasında her zamanki gibi çözüm sizde!

Okul baslangıcı geçişinde çocuğunuza zihinsel ve duygusal olarak destek olmanız hem önümüzdeki yıl öğrenim becerisini geliştirmesine hem de ebeveynlik ilişkinizi derinleştirmenize destek verecektir.

Ebeveyn koçluğunun ana hedefi olaylara değil ebeveyn-çocuk ilişkimize odaklanmak. Ne zaman ilişkimiz pozitif anlamda gelişiyor, derinleşiyor o zaman odaklandığımız günlük sorunlar o kadar hızla ortadan kalkıyor.

Tüm öğrencilere şimdiden aydınlık ve başarılı bir öğrenim yılı dilerim!

 
Toplam blog
: 7
: 179
Kayıt tarihi
: 18.06.14
 
 

Yasamima sihirli bir degnek gibi dokunan Koclugun bireylerin hayatinda arzu ettiklerinde degisimi..