Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

Okullarda ders saati 30 dakikaya iniyor...

Okullarda ders saati 30 dakikaya iniyor...
 

Bugün Akşam gazetesinde ders saatleri ile ilgili önemli bir haber var. Ders saatlerine "4+4+4 ayarı" geliyormuş. Milli Eğitim artan ders sayısını güne sığdırmak için ders süresini 40 dakikadan 30 dakikaya düşürecekmiş. Öğrencilerin çanta yükü de hafifleyecekmiş. Bazı kitaplar birleştirilecek, bazı kitaplar da elektronik ortama yüklenecekmiş.

4+4+4 Eğitim Sistemi, mevcut eğitim sisteminde köklü değişiklikler getiriyor. Dilerim olumlu anlamda ülkeye katkısı olur. Bu konuda yapılan uyarılar da zamanla dikkate alınır.

Bu yeni eğitim sisteminin bir olumlu katkısı da sanırım ders saatlerinin azaltılması ile olacak. Çünkü 40 dakika ders saati çocuklar için bence uzun bir süre. Zaten uzmanlar, kişisel gelişim yazarları da senelerdir "dikkat süresinin 16 ile 20 dakika arasında değiştiğini" söylüyorlar. Bence çocukların öğrenmesine bu daha da katkı yapacaktır. Bir de şu var, çocuklara öğrenirken geniş bir alan açmak lazım. Her çocuk, öğretmenden daha ziyade kendi akranlarından daha kolay öğrenir. Çocuk, arkadaşlarıyla muhabbet ettikçe, sosyalleştikçe, arkadaşından etkilenir ve öğrenmesi kolaylaşır. Çünkü çocuk, yaşayarak daha iyi ve kalıcı öğrenir. Bu konuda da sanırım eğitimciler bana hak verecektir. Bu anlamda ülke için bu olayın büyük bir ilerleme olduğunu düşünüyorum.

Çanta yükü ve kitap taşıma olayına gelince, bence artık çocukları bu yüklerden kurtarmak lazım. FATİH projesi ile çocuklara tablet dağıtılacak, bu dağıtım tamamen gerçekleştiğinde kitapların bir işlevi de kalmayacaktır. Bu olayı da bir iki yıl içinde bitirmek gerekir. Öğretmenleri de bu arada mağdur etmemeli, onlara da devlet, tablet veya dizüstü bilgisayar vermelidir.

Ders saatlerinin süresinin azaltılması ile öğretmenler de mağdur olmamalıdır. Çünkü biliyoruz ki ders saati başına ücret alıyorlar, bir iyilik yapayım derken başka yönden öğretmenlerimizi de üzmemek lazım. Dilerim bu konuda da bir mağduriyet yaratılmaz. Öğretmenlerimize gereken önem verilir. Çünkü öğretmen toplumun dünyaya sunduğu çağdaş bir yüzdür. Öğretmenler, her zaman çocuklara ışık olurlar. Çocuklara eğitimi, ahlakı da veren yine öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizin gönlünü hoş tutmak, onları üzmemek gerekir.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..