Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Okullarda kıyafet serbestisi

Okullarda kıyafet serbestisi
 

Kerim Korkut yazıyor, hükümet uyguluyor

Okullarda öğrencilere kıyafet serbestliği geliyor

İlk ben düşündüm demiyorum. Abdülhamit Han, namı diğer Kızıl Sultan bile düşünmüş olabilir. Muhakkak bir sürü insan aklına getirmiş, yazmış, çizmiş, konuşmuş olabilir. Ama bütün Türkiye biliyor ki kılık kıyafet devriminin patenti Kerim Korkut’a aittir. Binlerce kişinin okuduğu 25 Ocak 2009 tarihli “Ağaç Hareketi devrimleri-Kılık kıyafet devrimi” adlı yazımız bu sitede okunmaya devam ediyor.

Bir şeyi düşünmüş olmanız, istiyor, savunuyor olmanız önemli değil. Hatta düşüncelerinizi belirtme anlamında gazete ya da TV’lerde yazıp konuşmanız da bir şey ifade etmez. Böyle olması gerekir, diyerek devlet sistemi olarak ortaya koymanız savunmanız, sahip çıkmanız bambaşka bir şeydir. Biz işte öyle yaptık. Yazılarımızdaki düşüncelerin Türkiye’nin sistemine girmesi gerektiğini ısrarla söyledik, yazdık. Sonuçta önce sebze meyve konusunda, ardından dünya ülkeleriyle vizenin kalkması ve şimdi de okullarda kıyafet serbestîsi konularının birebir yazılarımızdan alınmış gibi hükümet uygulamalarına girmesi Ağaç Hareketi düşünce sistemlerinin Türkiye’nin vazgeçilmez ideolojisini oluşturduğunu açıkça gösteriyor. Yeniçağ devrimi gerçekleşmese bile Kerim Korkut korkusuzca yazacak, sizler savunup sahipleneceksiniz ve halkın bu ilgisini ve yönelişini gören yöneticiler de kuzu kuzu uygulayacaklar. Hiçbir şekilde kaybımız yok arkadaşlar. İyi ki bu yola girmişiz diyorum.

15.04.2010 tarihli Posta gazetesini okuyanlar bu konuyla ilgili haberi görmüşlerdir sanırım. Okullarda formaların kaldırılıp öğrencilerin normal kıyafet giymeleri konusunda halk arasında anket yaptırılıyor. Anketin sonucuna göre uygulama başlayacak. Asker gibi gıcık çizgili formalardan kurtulmak isteyen öğrenciler anne babalarını ikna edeceklerdir sanırım.

Seçim yaklaştıkça AKP’nin seçim bombaları da bir bir patlamaya başladı. Ekonomi olarak halka söyleyecek sözü bulunmayan AKP’nin önce Anayasa değişikliği, ardından küçük fakat halkta sempati uyandıracak zikrettiğimiz adımları atarak artık Avrupa’dan bile dışlanıp ilerici parti özelliğini tümüyle yitiren CHP’nin tabanını kapmaya çalıştığı gözlerden kaçıyor.

Kılık kıyafet konusu aslında tehlikelidir. Sistemin sahipleri ellerinde Atatürk heykeli sizin canınıza okurlar. Bu nedenle AKP kapatılabilir ya da sistemin dışına atılabilir. Kerim Korkut bu yazıları kelle koltukta yazmaktadır. Buna rağmen 7 yıl bekledikten sonra tam seçimi kaybedeceğini anlayınca AKP Rus ruleti oynar gibi hamleler yapmaya başlamıştır. Çünkü Kerim Korkut’un resmen dillendirdiği Kılık kıyafet devrimi Türkiye’de halktan büyük destek görmektedir.

Gerçekten eğer AKP okullarda öğrencilere kıyafet serbestliği verilmesi gerektiğini düşünüyor idiyse 7 sene niye bekledi? Niye olacak yukarıda yazdık işte. Bir de ortamı görmek istediler. Referans alacakları bir yer olmalıydı. Bu da Kerim Korkut’un yazıları ve halkın bu düşüncelere desteğiydi.

Bu adımları hangi amaçla atıyor olursa olsun AKP’yi tebrik ediyoruz lakin pasta dilimi ortada dururken böyle kırıntılarla avunup idare etmek ne derece doğrudur? Yani Yeniçağ devrimi için biz yola çıktık. Dağarcığımızdan çalıp sizin karnınızı ve ruhunuzu doyurmaya çalışıyorlar. Uyanık olup”Biz Ağaç Hareketini istiyoruz” demelisiniz.

Yazılarımızı okuyanlar bundan sonra AKP’nin ya da ondan sonra gelecek iktidarların icraatlarına baksınlar. Birebir aynı olduklarını göreceklerdir. AKP Üçüncü kez hükümet olursa “Tarım devrimi ve Tabir” uygulamasını bile “Biz düşündük” deyip gözümüzün içine baka baka yapabilir.

AKP bu girişimi bilmediğimiz bir art niyetle de yapıyor olabilir. Belki türbana zemin hazırlıyordur. Önce kıyafetler serbest, sonra kendi kıyafetleri şeklinde.

Her ne olursa olsun bu sitede AKP’yi en çok eleştiren bir kişi olarak bu girişimlerinden dolayı milli eğitim yetkililerini tebrik ediyorum. Çünkü insanların kıyafetine karışamazsınız. Hiçbir şekilde.

Bütün bunlar Yeniçağ devrimi adı altında yazdığımız Ağaç Hareketi sistemlerini Türkiye’de mutlaka gerçekleştirmemiz gerektiğini gösteren açık bir uyarıdır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..