Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '06

 
Kategori
Eğitim
 

Okullarda şiddet

Okullarda şiddet
 

Okullarda Şiddet konusu son iki yıldır ülkemizde çok büyük bir sorun olarak ortaya çıkmış ve bizlerin dikkatini çekmiştir. Ancak aslında ondan önceki yıllarda bizler buz dağının altını görmeyi pek istemedik ya da görmezden geldik.

Öncelikli sorun okullarımızda ki gençlerimize gelecek için hiçbir umut ışığı göstermemiz. Okulları öncelikle bir eğitim merkezi haline getiremediğimiz ve çocuklarımızı hayata hazırlayamadığımız ve onlara iş imkanı sunamadığımız sürece bu sorunlar artarak devam edecektir. Bir diğer sorunumuz ilköğretim okullarının kesintisiz olarak sekiz yıl devam etmesi sorunudur. Öğrencilerin bu süre zarfı içerisinde sürekli aynı bina ve öğretmenlerle birlikte olması onların kişisel ve pedagojik açıdan sorun yaşamasına neden olmaktadır. İlköğretimi bitiren bir öğrenci liseye yani farklı bir okul ortamına gittiğinde ilk bir yılı bu ortama alışmakla geçiyor ve maalesef ya sınıf tekrarı ya da eğitim dışına çıkmak durumunda kalıyor.

Çocuklarımızın okul dışında günlük yaşamları içerisinde karşılaştıkları şiddet manzaraları onlarda şiddet kavramının normalleşmesine neden olmaktadır. Evde, televizyonda, okulda, sokakta ve spor sahalarındaki şiddet görüntüleri ile yetişen çocuklardan farklı bir bakış açısı beklemek hayalden öteye gitmeyecektir.

Gelişen teknolojik imkanların amacı dışında kullanılması da şiddetin toplum içerisinde yaygınlaşmasının diğer bir nedenidir. Cep telefonlarının resim ve video çekme amacıyla kullanılması bizlerin şiddet görüntülerine ulaşmamızı kolaylaştırmakta ve sunulan bu görüntüler henüz kişiliği oturmamış çocuklarda şiddetin fantezi alanı olarak kullanılmasına neden olmaktadır. "Hadi yapalım ve çekelim" dürtüsü gençlerimizde yer etmekte ve şiddeti sıradanlaştırmaktadır.

Bizler çocuklarımızı ahlaki ve sosyal açıdan iyi yetiştiremediğimiz, evde değil kreşlerde yetiştirdiğimiz, anne ve baba sevgisinden mahrum büyüttüğümüz sürece de bu sorunlar maalesef artarak devam edecektir. Artık bayramlarda kapımızı cıvıl cıvıl, neşe dolu çocuklar çalmayacak, onlar zamanlarını aldıkları harçlıkları internet , play station ve şiddet içerikli oyunlar oynayarak geçirecekler.

 
Toplam blog
: 4
: 819
Kayıt tarihi
: 18.12.06
 
 

1975 Trabzon doğumluyum. İlköğretim, lise ve üniversite öğrenimimi İstanbul'da tamamladım.Şu anda Tr..