Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '12

 
Kategori
Okullar
 

Okullarda tek tip kıyafet uygulaması devam ettirilmelidir

Kademeli Zorunlu Eğitim Yasasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığınca Kılık-Kıyafet Uygulamasında Yönetmelik değişikliğine gitmesi sonucu, halen uygulanmakta olan tek tıp kıyafetken dönülürken yeni uygulama ile okul yönetimlerine inisiyatif veriliyor.

Zenginle fakır arasında meydana gelen açığı kapatan, örten bir uygulama iken bunun kaldırılması doğru bir yaklaşım değildir.

Lise ve üniversite düzeyinde çocuklar arasında yaşanan sınıfsal çatışma ilköğretimde de yaşanacak olması, sorunların aileler açısından daha da içinden çıkılmaz bir durum meydana getirecektir.

Çocuklar reklamların etkisiyle meydana gelen tüketim çılgınlığı, marka tutkusu, ekonomik gelir i düşük aileler açısından olumsuz etkiler meydana getirecektir.

Bu durum ekonomik geliri düşük ailede yetişen çocukların okuma şevkini kırabilecek bir uygulama olacaktır.

Gelişme çağındaki çocukların psikolojik sorunlarının artmasına sebep olacak, toplumda sorunlu çocuklar meydana getirecek, aile içi huzurun daha fazla bozulması anlamına gelecektir.

Genelde başka bir giysisi olmadığından ötürü çaresiz kalan aileler için bir kolaylık olan tek tip kıyafet uygulaması, toplum huzuru ve ruhsal sağlığı açısından daha doğru bir uygulamadır.

Zengin fakır farkını eğitimde geçirilen sürelerle de olsa ortadan kaldıran ve asıl işi eğitim ve öğretime odaklanmak olan çocukların zihinlerini meşgul edecek gereksiz moda ve marka merakını ortadan kaldıracak kaldıracak olan tek tıp kıyafet uygulaması doğru ve sağlıklı bir kararken, olarak ülkemizde de uygulamaya devam edilmelidir.

Tüketim kültürü ile yaygınlaşan marka bağımlılığı, reklam ve moda çılgınlığı, gelir dağılımının eşit olmadığı ailelerin çocukları arasında sağlıksız bir rekabete sabep olacağından çocuklarını kurtarmak isteyen gelişmiş ülke yönetimlerinin tek tip kıyafet uygulamasına gittikleri anlaşılmaktadır.

Türbanını takan taksın, ama üniformada olsun.

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..