Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '10

 
Kategori
Eğitim
 

Okulların açılmasına hazırlık

Okulların açılmasına hazırlık
 

Eğitimde amaç bireyin gizli gücünü açığa çıkarmak ve geliştirmektir.Her yıl hazırlanan ders programlarıda bu gizil güçlerin açığa çıkmasına yönelik ve biyolojik uyum içinde yapılır.Veliler öncelikle çocuklarının bu programdaki dersleeri yapabilecek ortam,koşul hazırlayarak işe başlamalıdırlar.Çocuğun rahatça çalışabileceği,çok ses almayan bir ortam.

Çocuklarınızın güven duyguları tüm başarılarını etkilemektedir.Bu yüzden okula gönderirken kendine güvenen,evde sevildiğini bilen,değerli olduğunun hissettirildiği bir aile ve düzenli,temiz okula gönderilen çocuk daha başarılı olmaktadır.

Aileyi tanıyan okulun çocuğa yaklaşımı daha objektif ve gerçekçi olacaktır.Velilerokul idaresi ile aralarındaki diyaloğu artttırmalıdır.Varsa zamanları okul aile birliğine üye olabilirler çok avantajlı olacaktır.Okulun bir değişim,gelişim,ve yenilik yeri olduğunu unutmadan okuldan alınan bilgilerin uygulamasına çalışılmalıdır.

Çocuklarınızı diğer çocuklarla kıyaslamadan insan sevgisinin öncelikli olduğu,değerli olduğu, ön planda tutulara çocuğa hissettirilmelidir.

Çocuğunuzun kafasındaki 'okul' fikrini öğrenmeye çalışın.Çok olumsuz fikirler varsa nedenlerini sorun.Olumsuz fikirlerde direniyorsa psikologtaan yardım alın.

plan ve programlı çalışmak her zaman başarıyı arttırma nedeni olarak görülmüştür.Yıl başlamadan bir dersaneden veya öğretmenden yardım alarak zaman dilimlerinizi hazırlayarak dersaneye gidin ve program hazırlatın.Bu programa çocuğunuzun uymasını sağlayın.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..