Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Okulların bakım-onarım işleri belediyelere bırakılmalıdır...

Okulların bakım-onarım işleri belediyelere bırakılmalıdır...
 

Samsun, Ordu gibi belediyeler ülkede ilk şehir içi teleferiği yaptılar, şimdi bütün belediyeler teleferik yapmak için adeta birbirleri ile yarışıyorlar.

Ankara'da Yenimahalle-Şentepe arasına teleferik yapılacak. İstanbul'da da Çamlıca-Etiler ve Sarıyer-Beykoz hattına teleferik yapılacakmış. İstanbul'a bir de havaray projeleri düşünülüyormuş.

http://haber.gazetevatan.com/istanbula-cilgin-proje/571346/1/gundem

Belediyeler atraksiyon yapmak için, millete icraat göstermek için ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Tabii teleferikler de yapılmalı. En azından hem turistlik amaçlı gezinti olur hem şehre değişik bir renk katar hem de trafiği bir parça da olsa rahatlatır. Ancak Belediyeler asıl bence öncelikle beldelerindeki okullara destek olma işine el atmalılar. Anayasaya göre devlet okulları ücretsiz ama gel gör ki bu sözde kalıyor. Her okul açılışında velilerden zorla bağış alınır. Vermeyeni icabında okula kayıt bile etmezler. Oysa ki bu paralar okul ihtiyaçları için alınıyor, okulun boya badana, yıllık yakıt, temizlik, sarf malzeme, ilave personel vbg. giderleri için. Çünkü devlet okullara yeterince yardım yapamıyor.

Belediyeler, okullara teknik yönden destek olursa bu sorun da halledilecek ve veliler rahat bir nefes alabilecek. Hem bu yolla belediye gelirleri yerelde daha adil bir şekilde dağılabilir, yerelde daha çok insan bu büyük hizmetle istihdam edilebilir, kayıt dışılıklar, suistimaller azalabilir, okulların bakım ve onarım işleri daha hızlı ve çabuk bir biçimde görülebilir.

Gazetelerden okuyoruz bazı belediyeler Anaokulu yaptırıyorlar. Örneğin Ankara Altındağ Belediyesi, bölgesinde pek çok anaokulunu hizmete almış. İşte budur bence hizmet. Çağımızda kadını iş hayatına çeken, aileye ve çocuklara kolaylıklar, imkanlar sağlayan yararlı hizmetler olmalı. Belediyeler eğitim altyapısına hizmet konusunda bence daha aktif çalışmalı. Eğitime yapılan hizmet en büyük hizmettir. Mutlaka beldeye fazlasıyla geri döner.

Umarım ileride okulların bakım-onarım işleri de belediyelere bırakılır.

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..