Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '06

     
    Kategori
    Eğitim
     

    Okuma alışkanlığı-Etkinlikler

    Okullarda ders kitaplarının yanında öğrencilerin devamlı elinin altında bulunacak, onların ilgisini çekecek birinci kalite ciltli kitaplar olmalı. İlköğretim okullarında bütün derslerde bu kitaplardan birkaç öğrenciye kısa kısa okutturulmalı, sonra esas dersine geçmeli. Sınıf öğretmenleri bu konuda başarılı olacaktır. Branş öğretmenlerimiz ise öğrencilerini kütüphaneden araştıracak şekilde konular vermeli. Dikkat edelim bilgisayardan araştıracak şekilde değil.

    Bilgiyi getiren öğrenciyi bir şekilde ödüllendirmeli. Öğretmenler bütün derslerde çok kısada olsa günlük olayları bütün sınıflarda defterlerine yazdırmalı. Öğrenci hem günlük memleket olaylarından haberdar olmalı, hem haberleri yazıya dökerek yorum yapmalı yazıyla ifadesi gelişmeli.

    Sınıflar arasında şiir günleri düzenlenmeli, anlamlı hızlı okumalar yapılmalı, sık olarak bilgi yarışmaları düzenlenmeli. Sınıflar belirli gün ve haftalarda değil fırsat bulundukça kitapçılara götürülmeli, çocuklar kitaplara elleriyle dokunmalı, düzgünce içlerine bakmalı, onlardan zevk alma alışkanlığı geliştirilmeli.

    Harçlıklarından kitap alan öğrenciler sınıfça takdir edilmeli, böylece diğer öğrencilere de iyi örnekler gösterilmeli. Boş ders ve zaman olmadığı bu zamanların kitap okumayla değerlendirilerek ailesine, milletine, vatanına, okuluna karşı ödevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşamalı.

    İyi insan olma sevmeyi öğretme, insanlar için varolan her şeyin bizleri mesut etmek için var olduğunu yaşantımızdan örnekler buldurarak sevmek fikrini aşılayıp bu fikri hayata da geçirmeli.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1233
    Kayıt tarihi
    : 11.12.06
     
     

    Niğde doğumluyum, İnönü İlkokulu'nu bitirip Niğde Lisesi orta kısmından mezun olduktan sonra ilimiz ..