Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '11

 
Kategori
Kitap
 

Okumak güzeldir gençler

Okumak güzeldir gençler
 

Fotoğraf: Erdem SUBAK


Kitaplar ve kitap okumak, tüm insanlığın yaşamında önemli bir yer edinmiştir. Toplumların belirli kültür seviyelerine ulaşmasında en önemli role sahip olan kitaplar, özellikle gençlerin düşünce gücünü arttırmada en başarılı etkendir. Bu etkenin gerçek anlamda etkili olabilmesi için, gençlere kitap okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazandırılması gerekmektedir. 

Bilgisayarınıza ilk kez yüklediğiniz ve ilk kez oynayacağınız bir oyunu en kolay seviyeden başlayarak oynarsınız. Buna benzer şekilde, bir dans kursuna katıldığınızda ilk olarak basit hareketler öğrenirsiniz. Gitar kursuna giden bir kişiye, öncelikle basit el hareketleri öğretilir. Eğer bunlar yerine direk en zorları gösterilirse, kişi kısa zaman içerisinde sıkılıp o işi bırakmaya yönelecektir. Kitap okuma alışkanlığı da aslında bundan farklı değildir. 

Gençlere okutulması dayatılan bir çok kitap, onları bu alandan uzaklaştırmaktadır. Bunun da asıl nedeni, okutulması istenen kitapların, genç yaşta kolay anlaşılamayacak, tecrübe isteyen kitaplar olmasıdır. Böyle bir kitap önüne konulduğunda, bir çok öğrenci ilk birkaç sayfayı okuduktan sonra kitabı bırakıp, kitapların hepsine ön yargıyla bakmaya başlamaktadır. 

Gençlerin, özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin, bol hormon salgılanmasının da etkisiyle yaptıkları işten çabuk sıkılmaları, daha keyifli ve basit işlere (internet ve bilgisayar oyunları gibi) yönelmeleri oldukça doğaldır. Onlara, daha keyifli, belki macera, bilim kurgu tarzında akıcı kitapları önererek ve en önemlisi, bir kitabı zorunlu tutmak yerine okuma alışkanlığı kazandıracak bu tür kitaplar arasından kendi seçtiklerini okumalarını istemek oldukça faydalı olacaktır. 

 
Toplam blog
: 2
: 196
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunuyum. Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstit..