Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Deneme
 

Okumak üzerine...

KİTAP, insanın bilgi ve kültürünü attıran, kelime hazinesini zenginleştiren, dili kullanma becerisini güçlendiren, düşünce ve yaşam ufkunu genişleten en etkili araçtır.

*

Okuduğumuz her kitap, bizi belki de hayatımız boyunca hiç gidemeyeceğimiz yerlere götürür. Çok farklı karakterlerle, insanlarla tanıştırır. Yaşayarak edinemeyeceğimiz tecrübeleri okuyarak ediniriz. Hayatta her şeyin yaşanarak öğrenilmesi olanaksızdır.

*

Fakat başkalarının deneyimlerini okuyarak onlardan birçok hayat dersi çıkarabiliriz. Dergi, gazete gibi yayınlar, dünyamızda, çevremizde olan biten pek çok şeye dikkat çeker ve bilgi aktarırlar. Okuyarak öğrendiklerimizden bazı sonuçlara varır, bunları yaşamımıza uygular ve başkalarıyla paylaşarak daha çok fayda sağlarız.

*

Okumaktan zevk almak için kitap seçimini iyi yapmamız büyük önem taşır. Yerli veya yabancı yazarların en çok tutulan, yaşımıza, eğitim düzeyimize uygun edebî değeri olan kitaplarını okuyabiliriz.

*

Şiir, hikâye, roman, tiyatro, fıkra, sohbet türlerinde yazılmış kitapları okumak bize çeşitli yararlar sağlar. Kitap, insan düşüncesini besler, ona bilgi ve deneyim kazandırır. 

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..