Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Okumaktan hiç keyif almıyor musunuz?

Okumaktan hiç keyif almıyor musunuz?
 

 

Bazı zamanlarda kendime okuma anarşisi yaratır sonuna kadar da yaşarım.

Hiç kural tanımaz bir şekilde…

Çok okurum martavalı değil bahse konu yaptığım. Ortam, zaman, konu  sınırlaması olmadan yaşanan bir durumdur bahse konu olan.

Ortam sınırı yoktur, her yer olabilir. Otobüs, bir market belki de bazen ıssız bir yolun tam ortası.

Zaman sınırı da yoktur. Birkaç saat sürebilir. Ve hatta bazen bir lahza, tek cümle okurum önümdeki metinden, sonra kapatırım.

Konu ise bazen hiç önemli olmayabilir. Kadınların makyaj konusunda nasıl bir yöntem izlemeleri  gerektiği de  anlık gündemime oturmuş olabilir, Paraguay halk türkülerinin  ülkemizdeki çağdaş halk müziğini etkileyip etkilemediği de.

Böyle daha keyifli olur bazen...

İnsanın okuma arzusu da nefis gibi sanki. Ehil aşçıların elinden   özenle hazırlanmış yemeklerin bulunduğu,  sofra düzenininse dört dörtlük olduğu bir masadan keyif alamadığınız olmamış mıdır hiç ?

Olmuştur.

Asıl yemek keyfini  ise, hiç de profesyonel olmayan bir aşçının elinden sözgelimi Eminönü’ndeki bir balık ekmekçiden aldığınız da olmuştur.

Okumak nefis işi derken bunu kastetmiştim. Bazen çok güzel bir çalışma odası ya da çalışma masası ve hatta  okuma lambası…

Sıcak, kaloriferli, doğalgazlı moğalgazlı bir  ortam.

Size keyif vermeyebilir, okuma arzusu yaratmayabilir.

Ayaküstü bir şeyler atıştırmak için girdiğiniz bir dönercide, ekmek kırıntıları dökülmesin diye önünüze serilen hem de tarihi geçmiş eski bir gazetedeki  yazılar, sizi okuma hazzının şahikalarında dolandırıp, üstelik  birkaç tam tur da attırabilir.

Sabrın sonu ile

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..