Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Okunmuş süt

Okunmuş süt
 

-Efendiiim hoş geldiniiiz. Ama biraz boşa geldiniz.

-Pardon…! Anlıyamadım?

-Dert etmeyin. Biz de bir türlü anlıyamıyoruz zaten. Çay, kahve, gazoz… Ne alırdınız ?

-Şey ben ilaçlarımı alsam diyordum ama…

- Ah işte o mümkün değil maalesef. Kurum sayfaları her zaman olduğu üzere çalışmadığından henüz ilaç servisini başlatamıyoruz. Ama siz çayınızı kahvenizi içerken açılıverir bakarsınız sayfa.

- Nassı yani şimdi…! Bilgisayarınız mı bozuk?

-Şöyle yani şimdi; Bozuk olan kafamız ama bilgisayarımız sağlam. Hani şu sizin kurumunuzun bir internet sayfası var. Biz o sayfaya sizin reçetelerinizi kaydedip provizyon istiyoruz falan ya… Hah işte o sayfa çalışmıyor, biz de bakamıyoruz ki, ilaçlarınız ödenir mi ödenmez mi?

-Geçen hafta aldığımda ödeniyordu.

- O hoooo … o geçen haftaydı. Ona bakarsanız on dakika önce de ödenmiyordu. Ama şimdi ne olur, valla onu sadece Allah bilir. Sağlık bakanlığımız yetkililerinden hangisi bu gece ne rüya gördü, sabah kalktı hangi maddeyi değiştirdi…? Bu bize tamamen sır bir durum. Olur da program çalışırsa şu andaki durumu bilme şansımız hasıl olabilecek.

- E doktor yazmış ama…

- Aaa bak o doktor, canı ne isterse yazar. Onun kudretinden sual olunmaz, çünkü yanlış yazınca onun maaşından kesilmiyor ilaç parası. O yazar, ödenirmiş, ödenmezmiş, işin o yanına karışmaz.

-Kolesterol ilacım önemli ama. Bitti bugün, üstelik kalp krizi riskim var biliyorsunuz, LDL değerim yine yükselmiş 159 olmuş.

- Ahhh bak bu da olmadı işte. 160’ın altını asla ödemez. Önce gidip kolesterolü fırlatıcan, ilaç sonra. Öyle beleş ilaç yok.

-Olur mu canım ne zaman çıktı bu kural?

- Taze çıktı valla. Hatta bu kural çıktığı hafta, güzide bir firmamız kolesterol düşüren bir yoğurt da çıkardı. Tamaaamen tesadüf elbette ama hayırlı da bir tesadüf. Artık siz bu yoğurttan yer yer, düşürürsünüz LDL yi falan. Hatta bir rivayete göre, yakında okunmuş süt çıkacakmış ki; İşte o zaman işler kebap. Ne eczacıya lüzum var, ne doktora. İç okunmuş sütü, sapasağlam gez. Hah bak sayfa da gelmiş. Gitmeden acele girelim reçeteyi.

 
Toplam blog
: 54
: 1158
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

7 Ocak 1960... Hayatın öğrettiği herşeyi okumak ve yazmak için buradayım.....