Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Blog
 

Okuyucu sayınızı attırmak elinizde

Okuyucu sayınızı attırmak elinizde
 

SOSYALLEŞME: Bloglar, sosyal ağların bir dalı olarak kabul edilebilir. Diğer blogların kapısını çalın. Yazılarını yorumlayın ve arkadaşlıklarını kazanın. Blog sahipleri kısa süre sonra sizi sevmeye başlayacak ve kısa zamanda sizi arkadaş listelerine ekleyeceklerdir. En popüler bloglara e-mailler yollayın. Onları websitenizden haberdar edin, size link vermelerini istediğinizi söyleyin. Geri dönenler olacaktır.

İÇERİK: Blogunuz için elinizden gelenin en iyisini yapın. En iyi içeriği seçin, en iyi başlığı atın. İçeriksiz bir bloğu beğenmek çok zordur bu problem sizi bloğunuz tanınana kadar çok zorlar. Eğer ziyaretçileriniz yazma stilinizi beğenirlerse, size okuyucuda kazandırırlar.

FORUMLAR: En çok hit alan forumları ziyaret edin. Oradakilere bir blog kurduğunuzu ve yorumlarını beklediğinizi söyleyin. Büyük bir etki ve ilgi istiyorsanız, forumların beğenilen insanlarından olmalısınız.

SPAM YAPMAYIN: Spami asla ama asla denemeyin. Spam mailler yollamak, internetin ilk yıllarında online reklamın etkili yollarından biriydi ama artık değil. Mail şirketleri yolladığınız mailleri kolaylıkla filtre edebilirler. Junk Mail'deki mailleri kimse okumaz!

ARAMA SÖZCÜKLERİ: Popüler ve çok kullanılan kelimeler seçin. Google bu konuda en büyük yardımcınız olabilir. Mesela Cem Yılmaz yeni bir filmde rol almışsa, "Cem Yılmaz" arama kalıbı bugünlerde popüler olacak demektir. Hemen Cem Yılmaz'la ilgili bir yazı yazın. Bunu uygulamak gündemi takip etmenizi kolaylaştırır ve daha çok ziyaretçi almanızı sağlar. Etkiyi daha çok hissetmek isterseniz, ileri görüşlü olun. Bir gün popüler olabilecek arama kalıpları bulun ve birinci sıraya yerleşin.

ETKİLEŞİM: Ziyaretçilerinize roller önerin. Onlara siteniz veya bloğunuz için yazılar yazabileceklerini söyleyin. Hayal gücü! Etkileşim budur.

KİŞİSEL GELİŞİM: Sürekli ziyaretçileriniz olmasını istiyorsanız, belirli konularda yazılar yazın. Yani sizi bilenler ve zaman içinde tanıyanlar hangi konularda yazılar yazdığınızı ve hangi konuların sizin ilgi alanınız olduğunu bilmeleri adınıza iyi o lacaktır.

BİLGE OLUN: Ziyaretçileriniz bloğunuzu ayakta tutar. Onlara yardım edin, onların sorularını cevaplandırın, seslerini duyun. Sizi, yüzünde gülümsemeyle kendilerine yardım eden, uyumayan, sadece yardım edecek birilerini arayan biri olarak görmelerini sağlayın.

AÇIK OLUN: Açık yazın ama çok karmaşık veya basitte yazmayın. Eğer yazınızı sadece doktora yapmış insanlar anlayabiliyorsa durum kötü demektir, ama 7 yaşında bir çocuğun da yazılarınızı anlayabilmesi için uğraşmayın.

RESİMLER: Resim kullanın. Yazdıklarınızla ilgili olarak enteresan veya estetik fotoğraflar, ziyaretçileriniz üzerinde olumlu etki bırakırlar.

SON OLARAK: Hızlı ve güvenilir bir server bulun. Server çökmelerini önlemeye çalışın. Hiç kimse problem çıkaran bir siteyi ziyaret etmek istemez. Eğer çalıştığınız server sürekli çöküyorsa ve ziyaretçilerinize durumu açıklayamıyorsanız bu durum hiç iyi olmaz.

 
Toplam blog
: 91
: 3105
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Yıllardır yazmadım... Şimdi yine devam.. Haftanın belirli günleri... Çünkü eskisi kadar vaktim yo..