Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '13

 
Kategori
Dünya
 

Öküzlük etme ey İslam Âlemi (!)

Öküzlük etme ey İslam Âlemi (!)
 

Zamanın bir yerinde aslanlar toplanıp sorunları hakkında konuşuyormuş. Birisi demiş ki “Sözde ormanların kralıyız, fakat açlıktan ölüyoruz. Maymunlar ağaçlara kaçıyor, filler büyük olduğu için av olmuyor, ceylanlar çok hızlı yakalamak zor, kuşlar desen uçuyor, e suya girip balıkta yakalayacak değiliz, ne olacak bizim bu halimiz?”.

Birisi lafa girmiş “Birader madem öyle bizde öküzlere saldıralım, ne dişleri var adam akıllı ne de pençeleri; kolaylıkla alt ederiz”. Herkesin aklına uyan bu fikir üzerine öküzlere saldırırlar ama evdeki hesap çarşıya uymaz öküzler birlik olur ve aslanları püskürtür.

Akşam aç biilaç şekilde yuvalarına dönerler. Sorunun çözümü için tilkiden yardım istemeye karar verirler. Tilkiye varırlar ve durumu izah ederler, tilki “o iş kolay, siz beni öküzlerin otladığı otlakların prensi yapın ben sizin işinizi hallederim” der.

Aslanlar kabul eder ve sabah olunca tilki eline beyaz bayrağı alır ve öküzlerin yanına gider. “Bakın kardeşler” der. “Aslanlar sizinle barış anlaşması yapmak istiyor. Bundan sonra otlaklarınızda rahat rahat otlayacaksınız, gezeceksiniz. Ama aslanlar şu sarı öküzden gıcık kapıyor, onu verirseniz barış yapılacak”.

Öküzler toplanır, düşünür ve sarı öküzü vermeye karar verir. Herkes bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla sarı öküzü vermekle otlağı ve canını kurtaracağını söyler. Tilki birinci gün gelir, üçüncü gün gelir hep bir öküz götürürmüş. Sırtı benekli, kuyruğu uzun, gözü kara, tombul, burnu beyaz derken bir bir götürmüş öküzleri aslana teslim etmiş.

Belli bir zaman sonra tilki değil aslan gelmiş otlağa öküzü almak için çünkü artık eskisi kadar kalabalık ve güçlü değilmiş öküzler. “Artık kimi istersem onu götürürüm, var mı karşı çıkan bu sözüme” demiş ve öküzlerin aklı başına gelmiş geçte olsa “keşke o sarı öküzü vermeseydik” demiş.

***

Suudi Arabistan, Ürdün, Libya, Suriye, Mısır, Türkiye derken Avrupa pirincin içinden taş ayıklar gibi ayıklıyor bizi. Şu an ses eden yok, karşı çıkanda yok pek. Herkes sarı öküzü verip rahat rahat otlanma derdinde.

Ama bu işin başı da yok sonu da yok;

Sustukça sıra susana gelecek(!)

Yazının Yayını: http://www.mehmeteminztrk.com/okuzluk-etme-ey-islam-alemi/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..