Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Olan her neyse mükemmeldir

Başkaları için en iyisini bildiğimizi düşünürüz. Başkalarını düşünmek, onlara yardım etmek çok güzeldir. Fakat bu doğru yapılmadığında, kimseye faydası dokunmaz.

 Kişinin kendi sorunlarına çözüm üretmemesi ya da verilen tavsiyeleri dikkat almamasının sebebi, ilgili sorunu kendi nezdinde sorun olarak görmemesidir. Eli ateşten yanan bir kişi ne yapar? Elini, hemen ateşten çeker. Ateş örneğinde olduğu gibi yardıma ihtiyacı olan bir kişi sorunu ile ilgili bir şey yapmıyorsa gerçekten acı çekmiyor demektir. Her birey, kendi sorununu çözme kapasitesine sahiptir. Yaşananların acı veren bir deneyim olduğu fark edilmediği için çözüm başka bahara bırakılmaktadır. Yapılan yardımların işe yaramamasının yegane sebebi de budur.

 İşe yaramayan yardımların bir de yan etkileri olur.  Kişi, sorunu olan insanlar için ürettiği çözümün işe yaramadığını fark ettiğinde endişe  üretmeye başlar. Endişesi olan insanları da kimse dikkate almaz. Başka bir yan etki ise zamanının çoğunu diğer insanların problemleri ile geçirenler, kendi sorunlarını ertelerler. Kendi sorunlarını çözemeyeni ise hiç kimse dikkate almaz. Sonuç olarak, “elde var sıfır hali”gerçekleşir. İşte bu yüzden de yardım etmeye çalıştığımız kişiler sürekli aynı sorunu yaşıyorlarsa onlar için her şeyin mükemmel olduğunu var saymak hem bizim hem de onların hayrına olacaktır. İlla bir şeyler yapayım, cömertlik göstereyim diyorsanız, o zaman sizi yoldan çıkaran bağımlılıklarınızı bırakarak diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

 Çıkış yolunu bulmak, her bireyin kendi bileceği iştir. Bize düşen görev, negatif enerjileri davet eden bağımlılıklarımızı bırakmak ve diğerlerine karşı sevgi dolu ve hassas davranmaktır. Onların hayatına müdahale ettiğimiz sürece onlara karşı sevgi dolu olmak mümkün olamayacaktır.

Hadi şimdi top sizde... Önce kendi sorunlarınıza mı yoksa başkalarınınkine mi çözüm bulmak istersiniz?

 Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel Kavunoğlu

Nefestr.com

 

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..