Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '15

 
Kategori
Deneme
 

Olanı yok etmek olmayanı var etmekten zor; eksiği tamamlarsınız da fazlayı ne yaparsınız?

Olanı yok etmek olmayanı var etmekten zor; eksiği tamamlarsınız da fazlayı ne yaparsınız?
 

Bize gerekli şeyleri zor da olsa üretir, tedarik eder, arar buluruz. Elimizde kalan, ihtiyacımız olmayan şeyler ise daha büyük sorun yaratır. Boş mezar sorun değil, kapatır örtersiniz; dolu mezarı ne yaparsınız?

Bir şeyi ürettiğinizde, aldığınızda, bulduğunuzda ilk düşüneceğiniz şey ihtiyacım kalmadığında bundan nasıl kurtulurum olmalı. Bir köpek yavrusu aldınız büyüttünüz. Yavru iken sorun yoktu ama büyüyünce sorun olmaya başladı. Ve ondan kurtulmak istiyorsunuz. Çok saldırgan bu nedenle kimse almak istemiyor. Eşya değil ki kaldırıp atasınız.

Tanışıp arkadaş sevgili falan olduğumuz kimseler de böyle. Bir gün artık onu istemediğimiz zaman hemen ondan kurtulamıyoruz. Git deyince gitmeyenler var.

Yani ne yapacağız? Vahşi köpek elimizde kaldı. Bela sevgili elimizde kaldı. Biz bunları elde etmek için bu kadar uğraşmamıştık. Kurtulmak için daha fazla uğraşıyoruz. Demek ki bir şeyden kurtulmak onu elde etmekten zor.

Psikopat bela biriyle evlendiniz. Sürdüremediniz ayrılmak istediniz. Ayrılamıyorsunuz. Bu yüzden kocası tarafından öldürülen kadınlar var. Elde ederken sorun yoktu. Kurtulmaya gelince kurtulamıyorsunuz.

Gerçekten insan için zor bir durum… Ne yapılır bilmiyorum. Bazen bir eşya, size ait olmayan para vs de sorun yaratabilir. Kurtulmak istediğinizde kurtulabileceğiniz şeyleri en başında dikkatle seçmek lazım sanırım. Bilmeden tanıştığınız konuştuğunuz bir kişi psikopat olabiliyor ve sizi bırakmıyor. Bundan da kurtulamıyorsunuz. Sanırım bir kişiyle evlilik için bile olsa tanıştığımızda kendimize şu soruyu sormalıyız “Bırakmak istediğimde sorun yaratır mı?”

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..