Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '06

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Olay nasıl çözüldü?

Olay nasıl çözüldü?
 

Bir yaz akşamı hava kararmak üzere iken Çorumun X ilçesine 40 km mesafede ücra Y köyünün köy mezarlığında bir inilti duyulur, saat 20 sularıdır... ...Yapılan araştırmada bu kişiyi çevreden tanıyan çıkmaz, kimliği de yoktur. Sadece arka cebinde bir banka cüzdanı ve cüzdanda İstanbuldaki A oteline ait giriş kartı çıkar.

Yeni bir şey başlatmak istiyorum... Bu bir dedektiflik oyunu, yaşanmış olayların isim ve kişi belirtmeden nasıl çözüldüğüne veya çözülemediğine ilişkin. Ben olayı anlatacağım, okuyucular olayın nasıl çözülebileceğine ilişkin fikirlerini bildirecekler. Daha sonra çözümü ve çözüme en çok yaklaşan blogcuyu açıklayacağım.

Umarım eğlenceli olur.

İlk olayımızın Konusu: Katil nasıl bulundu?

Bir yaz akşamı hava kararmak üzere iken Çorumun X ilçesine 40 km mesafede ücra Y köyünün köy mezarlığında bir inilti duyulur, saat 20 sularıdır. Muhtara haber verilir. Muhtar ve bir kişi mezarlığa girer duvar dibinde bir kişi yatmaktadır. Bu kişiyi köyden kimse tanımaz. Daha önce gören yoktur.

Şahsın iki kulağı ve ağzının kenarları kulak hizasına kadar kesilmiştir. Kanlar izlerinden 5 metre sürüklenme izi var. Kişi konuşamamakta ve hırlamaktadır. Ve bir kaç saniye sonra hırıltı da kesilir, şahıs ölür. Jandarmaya haber verilir. Yapılan araştırmada bu kişiyi çevreden tanıyan çıkmaz. Üzerinden kimlik çıkmaz. Sadece arka cebinde bir banka cüzdanı ve cüzdanda İstanbuldaki A oteline ait giriş kartı çıkar.

Yapılan otopside 28 yerinden bıçaklanmış bu kişinin bir ayağı diğerinden 5 santim kısadır. Yani yürüyerek o mezarlığa gelmesi imkansızdır.

Yapılan dikkatli ve özverili bir çalışma ile o gece saat 04.30 sularında katil bulunur.

Sizce bu olay nasıl çözüldü????

 
Toplam blog
: 45
: 2970
Kayıt tarihi
: 12.06.06
 
 

İstanbul Hukuk 1990 mezunu. Hukukçu. 1997 T.o.d.a.i yüksek lisans başlama yetkinliğine sahip.&n..