Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '13

 
Kategori
Tiyatro
 

Olay Rusya’da geçiyordu

Karanlık, kasvetli bir sonbahar. Duygusal buhranların yaşandığı Çarlık Rusya’sı. Sancılar içinde kıvranan bir aile. Tam da Çehov’un hikaye ve oyunlarında yarattığı bir dünya. Bunalımı hiç bitmeyen bir anne, aristokrat bir baba, asi ve ailesinden farklı bir kız, bir dayı ve evin Nanası. Acı, dram, hüzün yaşamak için hazırlanmış bir ortam. Bu ortam içinde, kahkahalarla, dokundurmalarla anlatılan bir hikaye. Bir terslik olmalı. Hiç de Çehov’un oyunlarında gördüğümüz gibi değil.

Kadıköy Terminal sahnesinde, İstanbulimpro grubunun yeni sezon oyunu “Olay Rusya’da Geçiyordu” bol kahkaha ve eğlence garantisi veriyor. Konu ile ilgili bilinen tek şey olayın Rusya'da geçtiği. Bunun dışındaki konu sadece seyircilerin yönlendirmesi,  oyuncuların bu yönlendirmesiyle doğaçlama olarak geliştirmesiyle ilerliyor. Birkaç kelime üzerinde hikayeyi kafasında kuran ekip, sadece tek bir sefer izleyebileceğiniz, tekrarı olmayan bir hikaye kuruyor.

Oyuncular Zeynep Özyurt, Burak Tamdoğan, Evren Gülseven, Koray Tarhan, Julide Güven, Evren Duyal bizi o doğal ortama sokarak, keyifli saatler geçirmemize yardımcı oluyor. Bunu yaparken günümüz konularına değinmeden de geçmiyorlar. Böylece Çehov atmoseri içinde, günümüzden parçalar da bulabiliyoruz.

Burak Tamdoğan ciddi duruşu, Vanya Dayı tiplemesiyle keyifli bir oyunculuk sergiliyor. Rolünü ciddiye aldıkça daha çok güldürüyor. Koray Tarhan oyunun adeta lokomotifi olmuş. Ekibi bir yerden bir başka noktaya çekebiliyor. Zeynep Özyurt çok başarılı. Evin genç kızını bize çok güzel yansıtıyor. Jülide Güven ve  Evren Duyal da oyunun içinde başarıyla rol alıyor. Kısacası tam bir ekip çalışması, güzel bir grup olmuşlar. Her hareketleriyle birbirlerini çok güzel tamamlıyorlar.

Kadıköy Terminal sahnesi büyük mücadele ve çabalarla kuruldu. Önceleri Taksim'de başarılı işlere imza atan İstanbulimpro, şimdi keyifli gösterilerini, Kadıköy seyircisine de tattırmaya geldiler. Kısa sürede kurdukları sahnelerini Kadıköy'ün merkezine kurdular. Halitağa caddesi Şadırvan pasajı içindeki sahnelerini kurar kurmaz, 2.Uluslararası Doğaçlama Festivali düzenleyerek, birçok ülkeden gelen doğaçlama gruplarını sahnelerinde ağırladılar.

Koray Tarhan ve Zeynep Özyurt büyük mücadelelerle kurdukları sahnelerini ekip arkadaşlarıyla birlikte ayakta tutma savaşı veriyorlar. Anadolu yakasında yeni bir nefesle,  yeni bir canla, küçücük ama samimi ve sıcak sahnelerinde seyircilerini bekliyor.

Hadi İstanbulimpro'yu yalnız bırakmayalım. Kadıköy halkı tiyatroyu, tiyatrocuyu sever ve korur. Eminim ki o sıcak salon tıkabasa doldurur.

Yeni tiyatro sezonu hepimize hayırlı olsun. Alkışlarımız bol olsun.

 
Toplam blog
: 50
: 411
Kayıt tarihi
: 01.05.12
 
 

Konservatuar mezunu tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve eğitmen. ..