Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Olayların perde arkası (Basın Özgürlüğü)

Olayların perde arkası (Basın Özgürlüğü)
 

Gizli kalan gerçekler...


Gündemin oldukça dolu olmasından dolayı bazı şeyleri göremiyoruz yada bilinçli olarak göstermek istemiyorlar. Basın yayın alanında yayın yapan Doğan Yayın Holding’e çıkarılan vergi cezasını öncesini ve sonrasında ne yapılmak isteniyor bu konulara açıklık getirmeye çalışacağım.

Doğan Yayın Holding’in bünyesinde bulundurduğu kuruluşları sizlere hatırlatarak yazıma başlayacağım. Gazeteler; Hürriyet, Milliyet, Posta, Radikal, Referans, Fanatik. Dergiler; Capital, Ekonomist ve Atlas dergileri yer alıyor. Televizyon kanalları; Kanal D, Star TV, CNN Türk, Dream TV ve D-Smart yer alıyor. Çalışan sayısı yaklaşık olarak 18 bine yaklaşan bir şirket olan Doğan grubunun hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlemlerine açık. Gördüğünüz gibi dev bir şirket… Tarafsız olarak değerlendirdiğimizde bu cezanın gelmesinden basına da yansıyan İstanbul’daki bir arazi yüzünden Başbakan ile Aydın Doğan arasındaki konuşmalardan sonra böyle bir cezanın gündeme gelmesi hükümetin nasıl bir politika izlediğini göstermektedir. Bendensin, Değilsin politikasıdır.

Gerçekleri söylemek gerekirse eğer şayet bu holding vergi kaçırıyorsa 2002’den beri iktidarda olan bir hükümet neden bunun takipçisi olmadı? Hükümetin kurumu olan maliyede şirket hesapları kontrol edilmiyor mu? İlla bir iş adamının başbakan ile polemiğe mi girmesi gerekiyor. Bunu yanında tarafsız olan veya iktidarın düşüncelerine karşı olan bir medya ( objektiflik önemli) olsa bile, basında gündeme gelen iddialar sonucunda böyle bir cezanın gelmesi düşündürücü? Açıklama olarak denilebilir. Başbakan ile bu polemik 2008’de oldu biz incelemeleri 2007’başlattık. Kâğıt üzerinde oynamalar yapılma ihtimalide var bunu unutmamak gerekir.

Sonuç olarak girmeye çalıştığımız Avrupa Birliği bile iç işlerimize her fırsatta karışır bir hal aldı. 4.8 Milyar liralık vergi cezası, geliri 8 Milyar dolar olan bir Holding için yıpratıcı bir etki yapar. Buradan da anlaşılıyor ki bilinçli bir yıpratma politikası olduğudur. Önümüzdeki günlerde davanın sonucuna ve hükümetin tavrını merakla bekliyorum.

Konu ile ilgili diğer yazım: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=209026 (Hükumet ve Vergi Cezaları)

S&S

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..