Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '09

 
Kategori
Deneme
 

Oldu mu yine “Bip”!

Oldu mu yine “Bip”!
 

Döngel K(e)arhanesi


Halk: Koskocaman bir “Biiippp”

Halk: Kessene cezayı Zabıta kılıklı “Hükümet”

Hükümet: Hay hay istediğin ceza olsun, cezanın kralını yazarım sana yeter ki sen canını sıkma :=)

Halk: Oha kol gibi fatura! Küfür mü ettim? Ya da seni taciz mi ettim? Ya sadece “Bip”ledim. Montaj da düzeltme de olmadı direk “Bip” dedim.

Hükümet : İşte o b… yemeyecektin aptal! “Bip” diyebilirsin ama o “Bip”in altında, üstünde, yanında arkasın da kim bilir neler gizlidir!

After…

“Bip” Kötü niyetlerin, ağza alınmayacak küfürlerin ya da toplumun genel ahlakını bozan etik olmayan davranışların, cümlelerin bir bütünüdür. Yani üstü kapalı volumesi kısılmış halidir!

Kapalı kutu gibidir… Görünüm de bir çadır, sevişen iki cümlenin açıklığı gibi ama sevişen iki çiftin değil.

Görsellik ve Söylem fark bura da…

Bu ülke de halka açık yerlerde sevişemezsiniz bence de yerinde bir tutum, ayıplanması gereken genel ahlaka aykırı, yapılmaması gerekenlerden. Buraya kadar sorun yok…

Tv’ler de Görsellik ve söyleşi ön plan da bir film izletilir “Bip”lenmesi gereken yerler “Bip”lenir, örtünmesi gereken “Nü” sahneler kara çarşaflarla kapatılır ya da o sahne izletilmez. Bu neye benzedi biliyor musunuz? Bir heykeltıraşın elinden çıkan bir sanat eserine don giydirmek ya da cinsel organını kesmek gibi bir şey. Zaten o cümleyi “Bip”lerken ya da o sahneyi keserken ne anlatılmak isteniyor ya da sonucun da neler olacak bu herkesce biliniyor, evet o sahnede küfür ve cinsellik ön plan da belki “Bip”lenmese, kesilmese o sahneler ne değişecek. Koskoca hiçbirşey izleyiciler ne olduğunun farkında.

Parklar da sokaklar da sahiller de insan gruplarının çoğunluk olarak tercih ettiği yerler de günümüz Türkiye’sin de el ele tutuşup öpüşemezsiniz! Cüppeli biri ya da kara çarşaflı ful makyajlı biri gelir kafir der ya da dergahını toplar bir güzel mahalle dayağı çeker sana. Ve öyle ki bu cüppeli ve kara çarşaflılar bir sokak ötesinde genel evin varlığından da haberdar o randevu evlerin de neler olup bittiğinin de farkındalar gizli saklı yap ama sakın bunu dışarı yansıtma! Düşünce bu. Hatta o cüppeliler randevu evlerinin genel evlerinin vergileriyle maaşlarının ödendiklerinin farkındalar. Yaşasın hükümetJ. Döngel k(e)arhanesi

Kırık Kalem

http://elestirmen.21o.org

 
Toplam blog
: 36
: 535
Kayıt tarihi
: 25.12.07
 
 

Evli 2 çocuk babasıyım özel bir şirkette bölge managerliği yapmaktayım. ..