Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Öleceksek adam gibi ölelim…

Öleceksek adam gibi ölelim…
 

Başbakanın parti gurup toplantısında söylediği bu cümle insana politika denen şeyin ne hale geldiğini anlatması bakımından çok ilginç. Söylenen sözlerin söylenmesine neden olan konularla birlikte değerlendirilmesi taraftarıyız. Yani bir söz hangi konu ile ilgili söylenmişse, çarptırılmadan o konu ile ilgili değerlendirilmelidir.

Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayacaklarını belirten Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, ''Biz Güvenlik Konseyi'ndeki üyelerin ağzına bakarak adım atarsak halimiz perişandır. Öleceksek adam gibi ölelim, bunu başaralım'' dedi.

Buna bir de Suudi Arabistan ve Katarla el ele vererek bunu yapmalıyız dedi.

Kimse kusura bakmasın ama bu sözler sadece ve sadece okumayan, televizyon seyretmeyen veya yandaş kanallardan başka bir kanal izlemeyenleri etkilemeye yöneliktir.

Neler olup bittiği hakkında bir gram merağı olan bir kimse bu sözlere çekinge ile bakacaktır. Hele suçladığı ABD, AB, Çin, Birleşmiş milletler örgütü sadece gülümseyip geçecektir.

Neden mi?

“İsrail'in, bölgede barışı hiçe sayarak, uluslararası hukuku ayaklar altına alarak bir halka karşı etnik temizlik uyguladığını belirten Erdoğan, ''Filistin topraklarını adım adım işgal ediyor."

'En temel hakları elinden alınan Filistinliler son derece haklı bir biçimde işgale karşı, etnik temizlik girişimine karşı, altını çizerek söylüyorum, meşru savunma hakkını, direniş hakkını kullanıyor.

Buradan tüm Batı'ya sesleniyorum: kimse 'İsrail savunma hakkını kullanıyor' diyemez. İsrail şu anda Ortadoğu'da terör estiriyor'' diyen başbakandır.

Biz başbakanın İsrail’i hedef alan demeçlerini yıllardır dinliyoruz. Eğer samimi ise, Kürecik’e İsrail’in güvenliğini sağlamak adına füze sistemini neden kurdurdu? Mayınlı sınır topraklarını mayınları temizlesinler diye neden İsraile 50 yıllığına vermek için elinden geleni yaptı? Bu soruları daha çok uzatabiliriz Bugün özellikle Kürecik’teki üs orada durdukça kimse bizi başbakanın İsrail karşıtlığına inandıramaz.

Gazze’de ölen insanlar hepimizi insan olarak üzer. Bu çok doğaldır. Başbakan da üzülmüş de ondan mı tepki veriyor acaba? Bu soruya “evet” yanıtı vereceklere bir soru daha soracağız. Irak ta ölenler insan veya Müslüman değillermiydi ki katiller için Allaha dua edilmişti? Yoksa Gazze'dekileri öldüren İsrail diye bağı çağır tabanından alkış al, Irak'takileri öldüren ABD olunca askerlerine dua et. Bu mudur?

Öleceksek adam gibi ölelim. Bu sözlere katılmamak gerçekten mümkün değildir. Ama bu iş o kadar kolay değildir. Allah tan herkese adam gibi ölümler nasip etmesini diliyorum.

İzmir 2012-11-21

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..