Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '17

 
Kategori
Deneme
 

Ölen cesur olmaktansa yaşayan korkak olmayı tercih ederim, toprağın altı bu akılsızlarla dolu

Ölen cesur olmaktansa yaşayan korkak olmayı tercih ederim, toprağın altı bu akılsızlarla dolu
 

Aslında Tanrı’nın bunlar için bir vade koymasına da gerek yok; “Birisi ona lan derse o gün ölecek” Şöyle bir bakıyorum da; erken ölenlerin yarısı bunlardan. Daha acısı ölüm nedenlerinin yarısı saçma.

Sanıyorum bunların neslinden fazla insan kalmamıştır; çünkü savaşta kavgada hep onlar ölüyor.  Oh ne güzel dünya biz korkaklara(yani akıllılara) kalıyor, rahat bir nefes alabilirsiniz!

“Korkaklardan bir halt olmaz” diyenleriniz var, biz korkak değiliz gerekli gereksiz ileri geri atılmıyoruz ki hem korkak olsak nolur, aklımız bizi korur! O “Korkaklardan bir halt olmaz” diyenler de bir gün bizim elimize kalacak (Savaşan Orta Doğunun barış ülkesi Avrupa’ya sığınması örneği, milyonlarca mülteci- Noldu savaş baltalarınız sizi koruyamıyor mu? Koruyamaz tabi çünkü silah korumaz akıl korur!)  Gerekirse işte o zaman biz o cesareti gösteririz.

Bugüne kadar savaşlarda ölenlerin içinde hiç korkak yok muydu? Milyonlarca askerin hepsi mi cesurdu?  Ama yine de savaştılar ve öldüler. Mecbur kaldı mı insan aslan kesilir. Bir ülkede insanlar savaşa gidip ölebiliyorlarsa o ülkede korkak yoktur. Korkak nedir ya, siz kimsiniz insanlara korkak diyorsunuz. Biz korkak değil akıllıyız.

Şimdi dünyanın hiçbir yerinde böyle mecbur olacağımız bir durum yok çünkü kötüleri de siz yaratıyorsunuz! Azrail göz kırpıyor, “Boş verin siz bunlara uymayın!”

Şu an için hayatta cesaret gerektirecek hiçbir şey yok, aptallık hariç! Eğer gerçekten cesaret gerektirecek durumlar varsa Azrail’e hoş geldin! Çünkü cesaret demek ölüm demek, cesur denilen insanların ölmeden bir şey kazandıklarını görmedim. Bu mu yani?

Ben cesaret kavramının kavgayı savaşı teşvik ettiğini düşünüyorum. Keşke biraz korkak olsak, bilime sarılırdık. Bu cesur denen insanlardan bir tane bilim adamı çıkmamıştır.

Akıl savaşı reddeder, akılsız insanlar savaşır. Hiç kimse öldürmeye mecbur değildir. Dünyadaki ölümlerin, kavgaların, savaşların hiçbir haklı nedeni yoktur. Şu anda savaşanlar haklı ya da mecbur olsalar dahi bu guruba girer ve sorgulanmaları gerekir.

Ve yaşayanlar kutsaldır, ölenler değil!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..