Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Ölen Gazzeli ve Suriyeli çocuğun kanı kime bulaşıyor?

Ölen Gazzeli ve Suriyeli çocuğun kanı kime bulaşıyor?
 

Batı, ÖSO'ya verdiği desteğin yüzde birini ÖFO'ya vermedi...


Gazzeli ve Suriyeli Çocukların Kanı, ÖFO (Özgür Filistin Ordusu) ve ÖSO(Özgür Suriye Ordusu) arasında Müslümanların Analizi:

Lafı uzatmadan şunu belirtmek istiyorum ki Gazzeli ve Filistinli çocukların katliamları Müslümanları birleştirirken ve Müslümanlar arasındaki mezhepçi ve meşrepçi kavgaları İsrail'in zulmüne karşı duyulan kinle minimize ederken, Suriye'de Batı destekli ÖSO'nun başlattığı başkaldırı sonucunda MEZHEPÇİ ve MEŞREPÇİ fitnenin çoğalmasıyla katledilen masumların görüntüleri aynı etkiye sahip olmadı.

Suriye'de ki katliamlardan dolayı şimdiye kadar avı için sessiz duran İsrail, bunu çok iyi biliyordu ki hep sessiz hep tetikte durdu. Filistin ve Gazzede kitlesel büyük katliamlara girişmedi.

Bu arada İhvan'ın Ürdün'deki BAHAR'a şimdiye kadar Suriye'de ki devrim tamamlanana kadar destek vermeme görüşleri samimiyetten uzak ve arkasında Britanya ve Britanya'da ki liderlerinin anglo sakson kokan siyasetlerinin ve karısı amerikalı İngiliz asıllı Ürdün Kralı Abdullah'ı rahatsız etmemenin nedenleri vardı.

Filistin ve Gazze, gerçekten mezhebi ne olursa olsun tüm müslümanları kalbidir ve oraya İsrail'in saldırı demek Müslümanların kendi aralarındaki ihtilafları bir yana bırakmasına yol açmaktaydı.

Zaten bu yüzden Suriye İhvan'ı Esad ve ordusuna karşı başarılı olmadı çünkü ne kadar kendi halkına zalim davransada Esad ve Ordusu Filistin sorununda Gazzeli ve Filistinlilerin yanında yer aldı. Bunun üzerine Suriye Muhaliflerinin (Savaş başında söyledikleri) savaş sonrasında Suriye içinden Hizbullah, İslami Cihat ve Filistinlileri çıkartacaklarını belirtmeleri sebebiyle tüm islami kesimler tarafından desteklenmedi. Sünniliklerini İslamın önünde tutan kesimler ÖSO'nun tüm bu söylemlerine karşı kulağının üzerine yattılar.

ÖSO'yu eleştiren herkeside ESADÇI ve BAASÇI suçlamalarıyla ucuza kaçan bu strateji özürlüler adaleti nasıl ki KERBELA da yıllar önce bırakan gelenekleri üzerine yapışırken şimdide adaletsiz ve mezhepçi ayrımcı perspektiften SURİYE; İRAN; RUSYA VE ÇİN bloğuna sataşmışlardı. Oysa Felluce ve Irakta bir gecede Suriye'de şimdiye kadar ölenler kadar adam ölmüştü.

Adil olmak gerek, ÖSO'yu eleştirmek ESAD'ı sevmek demek değil.

İsrail'i eleştirmekte ANTİ SEMİTİK olmak demek değil.

Sapla samanı ayıramamanın en büyük nedeni ADALETLİ ve KURAN odaklı düşünüp bakmamaktan kaynaklandığını iddia ediyorum.

Sözlerimi gazzeli bir annenin yüreklerimizi burkan ve gözlerimizi yaşartan şu sözleriyle bitiriyorum.

"Bizim yok olmamız Müslümanların birliğini sağlayacaksa varsın canlarımız feda olsun"

Lütfen bu sözün üzerinde düşünelim, hangisinin mücadelesi Müslümanların birliğine katkı sağlıyor ÖFO'nun mu ÖSO'nun mu?

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..