Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '16

 
Kategori
Hukuk
 

Ölenle öldürenin suçu eşit olunca mağduriyet inandırıcı olmuyor

Ölenle öldürenin suçu eşit olunca mağduriyet inandırıcı olmuyor
 

İŞTE GERÇEK MAĞDUR. GERİSİ HİKAYE!


Ölenle öldürenin suçu nasıl eşit olabilir? Siz diyorsunuz ki öldürenin suçu fazladır. Hayır, bazen ölenin suçu fazla oluyor. Ama ölen her durumda mağdur; çünkü öldü.  Öldüyse öldü, olayı o başlatmış, sebep o. Bak yazık değil mi, ben onun yüzünden şimdi hapislerde çürüyeceğim. Böyle durumlarda ölmüş olsa bile olaya neden olan kişiye karşı dava hakkı olmalı. “Ama sonuç getirmez ki” Olsun; adalet sonuç değil hakkın teslimidir.

Her zarar gören mağdur değildir. Ormanı yakarken kendi de yandı, mağdur mu bu şimdi? Suç ve cezada tek muhatabın fail olması hukukun eksik yönlerinden birisi. Olay bir kişilik değil ki, öldü ya da sağ bunun bir de karşı tarafı var. Fail gibi onu da yargılayacaksın.

Çoğu olaylar zaten iki taraflı. Testilerden biri kırılıyor. Testiyi kıran fail oluyor, diğeri de mağdur. Taraflardan biri failse diğeri de Nail. Yani olayı hazırlamış, neden olmuş. Belki diğer taraf ölecekti. Her olayda “suçsuz günahsızın gırtlağına çöktü” durumu yok ki.

Olayın yansımalarında da sadece fail var. Mağdur melek. Öyle şey olur mu? Mezarından çıkarır sorguya çekerim valla! İşin kolayına kaçıyorlar. O öldü göm gitsin, diğerini de tık içeri. Adalet bu değil ki…”Ölüye sorgu olmaz” Nasıl olmazmış, kimse hesabını vermeden bu dünyadan gidemez! Bazen mağdur/maktul olayın gizli faili. Koltuğuna sıkıştırmış Roma hukuku “Ben hukukçuyum” Bunların hepsi stajyer, asistan. Okuduklarını değil düşündüklerini uygulayacaksın beyim!

Çoğu olaylarda ölenle öldürenin suçu eşit, hatta bazen ölenin suçu daha fazla. Ama yine de ölen mağdur. Böyle aptalca şey olur mu ya! Bana ne öldüyse! Mağdur hatası olmayan kişidir. Şu kadarcık bir yanlışı varsa kı… nı yırtsa dönüp bakmam! Bizde maşallah gözlerinde yaş olan herkes mağdur. Mağdurlar katillerden daha meşhur. Yeni bir tarikat türemiş, mağdurizm. İkiyim mağdurunu! Bir de bu çıktı! Allahtan cezayı kanun veriyor, kişiler verseydi bütün ağlaklar dışarıdaydı!

Ya işte durum bu kardeşim, mağdurum diyenleri iyice inceleyeceksin. Adam ölmüş vah vah demeyeceksin. Ne yaptı da öldürdüler diyeceksin. Katilin bıçağının bir sapı da maktulün elindedir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..