Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Ölenler dövüşerek öldüler

Ölenler dövüşerek öldüler
 

Ankara, 21 Ekim Pazar günü, karabulutlara uyandı. Neyin oylandığını bilmediğimiz, referandum vardı. Oylar kullanıldı. Sonucunun ne getireceğini bilmediğimiz… Kafalarımız bir kez daha karıştırılıyor, gündem yaratılıyordu, gerçek gündemler unutulsun diye.

Öğleye doğru gökyüzü ağlamaya başladı. Sesiz ve gürültüsüz. Gükyüzünün ağlamaya başladığı anlardı, Hakkari’de Şehit olan 12 fidanın, 12 kahramanın haberi düştü televizyonların haber bültenlerine, alt yazılarına. Hain tuzaklarda,12 gencimiz, geleceğimizden koparılan 12 yurt evladımız daha yok edilmişti. Tüm ülke kara yaslara büründü. Evlerimize Bayraklar asıldı yeniden. Şehit analarımız bir kez daha yıkıldı.

Yetmedi mi bunca acı? Yetmedi mi terör denilen bu belaya verilen kurbanlar? Daha neyi Bekliyoruz? Eğer beklediklerimiz dost ve müttefiklerimizin bu işe olur vermesiyse; daha çok bekleriz.

Kutsal Kurtuluş Savaşımızda, bekleseydik bu olurları, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurabilir miydik? Hiç şüpheniz olmasın ki, kuramazdık. O gün, bize bu günümüzü bağışlayan kutlu insanlar, “Ya tam bağımsızlık, ya da ölüm” dediler. Beklemediler, ne dostan, ne de müttefiklerden bir işaret. El ele verdi Anadolu, düşmanları da, onların işbirlikçileri hainleri de hak ettikleri gibi cezalandırdı. Kanları ile yeniden çizdi ülke sınırlarını ve tüm dünyaya haykırdı, “ işte bizim vatanımız burası, dost- düşman iyice bellesin ve bu sınırlara, bu ülkenin bağımsızlığına saygı duysun. Saygı duymayanlar, Kutsal Kurtuluş Savaşımızı hatırlasın. Başına gelecekleri önceden bilsin.” Tüm dünyada yankılandı bu sözler. Bu sözlerle bir kez daha kuruldu dengeler.

Şimdi ne oldu da, başımıza bu felaketler geliyor?

Derin bir uykuda gibiyiz. Ne zaman uyanacağız?

Dostumuzu düşmanımızdan ayırma günü bu gündür. Lütfen uyanalım artık. Uyanık ve dikkatli bir toplum, tüm tehlikelerin önünde durabilecek dinamizmi yaratır.

Milliyet Blog Yazarımız Sayın Aydın Sevinç Bir kampanya başlattı. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=71077 adresine girelim ve kendisine yorumlarımızla destek olalım. Ülkemize ve onun değerlerine sahip çıkmaya, bu desteğimizle başlayalım ve yaşamımızın tüm alanlarında daha dikkatli ve duyarlı bireyler olalım. Ölenler dövüşerek öldüler

27/28 Ekimde İnönü’de buluşacağız.* Kurucusu Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk olan, Türk Hava Kurumu’nun İnönü Eğitim merkezinde, Kutsal Kurtuluş Destanımızın yazıldığı o kutlu topraklarda. “Türk’ün makus talihi”nin yenildiği o yerde. Hepinizi bekliyorum. Özgür vatan göklerinde, gökyüzü özgürlüğünü yaşamak için.

* http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=69721

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..