Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ölenlerin ardından...

Annemin kuzenini kaybettik yakınlarda, doksanlarındaydı, Alzheimer hastasıydı. Son yıllarını ağırlaşan hastalıklardan dolayı yatağa mahkûm geçirdi. Hafızası oyun oynayıp durdu ona hastalıklı son günlerinde. Kâh tanıdı etrafındakileri, kâh yabancıladı. 

Kuzen deyip geçmeyin, dördüncü kuşaktan akrabalarını bile tanıyan kalabalık bir sülaleyiz anne tarafından. Sadece ben, altmışbeş kuzene sahibim mesela. 

Son günlerini hastalıklara rağmen iyi geçirdiğini söyleyebilirim merhumun. Çocukları, torunları pervaneydi etrafında. 

Halbuki zalimliğiyle tanınırdı, at hırsızlığıyla bir de. Geçmişte bırakmıştı o günleri, ama anlata anlata bitiremezdi. Ne çiçek hastalığından bir gözünü yitiren eşini, ne de on erişkin çocuğunu düşünmemişti yaşamı boyunca. İşi gücü kendisiydi. Ev halkı, babanın varla yok arasındaki boşluğunu da, kendi başının çaresine bakmayı da öğrenmişti memleketinden uzak illerde. 

Belki yaşından, belki hastalıklarından, belki de bıraktığı kötü anılardan mıdır bilinmez, olağanın dışında kimse gözyaşı dökmedi cenaze evinde. Son görevlerini layıkıyla yerine getirmenin rahatlığından sanırım, ailesi de metanetliydi. 

Geçmişin kötü anılarına rağmen cenaze evi dolup dolup taştı günlerce. Çocuklarının ne çok seveni varmış, eş- dost ne kadar vefalıymış. 

Dilimizde anılar dolaşırken, on kardeş de mirası payladılar aralarında. Kimine köstekli saati, ötekine tütün tabakası, berikine takma dişi, diğerine hamam tası... Her biri payına düşenden razı. 

Bizim payımıza da, at hırsızlığı hikayeleri dilimize dolandı. 

Selam ve Saygılarımla... 

 
Toplam blog
: 26
: 4041
Kayıt tarihi
: 06.10.10
 
 

1974 Tunceli doğumluyum. 1996 Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunuyum. Folklorik müzik ..