Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '11

 
Kategori
Eğitim
 

Olgunluk Sınavı yazıları -1: Olgunluk Sınavı Dersaneleri

Olgunluk Sınavı yazıları -1: Olgunluk Sınavı Dersaneleri
 

Lise son sınıfa olgunluk sınavı konulacakmış (1). YÖK Başkanı, şifre iddialarıyla gündeme gelen YGS'nin yerine olgunluk sınavı getireceklerini açıklamış. 

19 Mayıs günü gündeme gelen konunun birinci amacının ne olduğunu adımız gibi biliyoruz. Seçimlere sayılı günler kala skandal YGS’nin etkilerini azaltacak yeni bir gündem oluşturmak. O nedenle şu anda gündeme gelen Olgunluk Sınavı açıklaması başka anlam taşımaz. 

Asıl heyecan eğitimin olmaması gereken parçası olan dersane sektöründedir. Kalkan SBS’lerle yitirilen pazarın Olgunluk Sınavı Dersaneleri ile canlanması umudu bu sabah o sektörü sarmıştır. Hatta ellerini ovuşturup “Lisenin her sınıfına bu sınavı koysa, o Milli Eğitim Bakanının heykelini dikeriz” diyenler vardır. 

Lise diploması almak için konulacak Olgunluk Sınavı dersanelerle ilgilenmeyen bir grup öğrenciyi dersanelere yönlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Liseyi zaten zor bitirecek ve üniversite umudu fazla olmayan bu nedenle dersane düşünmeyen çok sayıda öğrenci için olgunluk sınavıyla lise bitirme kabusu başlayacak. Böylece dersaneler için yeni bir müşteri kitlesi oluşacak. Lise Bitirme Sınavlarını Olgunluk Sınavı Dersaneleriyle aşmaya çalışacak öğrenciler için yeni bir dert başlayacak, hem maddi, hem de manevi… 

SBS diye bir saçmalık yıllarca çocukları örseledikten sonra kaldırıldı. Şimdi de gençleri örseleyecek Olgunluk Sınavı sanki bir müjde gibi 19 Mayıs günü duyuruluyor. 

Olgunluk Sınavı saçmalığı başlamadan bitirilmelidir. 

(1) YGS yerine olgunluk sınavı (Millyet, 19-5-2011) http://gundem.milliyet.com.tr/ygs-yerine-olgunluk-sinavi/gundem/gundemdetay/19.05.2011/1392177/default.htm 

Ankara, 19 Mayıs 2011 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..