Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '12

 
Kategori
Spor
 

Olimpik Günlerde Fenerbahçe Ve Galatasaray ' ın gündemleri...

Olimpik Günlerde Fenerbahçe Ve Galatasaray ' ın gündemleri...
 

Son günlerde Olimpiyatların da etkisi ,Türkiye liginde yaşanan transfer gelişmeleri,basketbol ligimizde yaşanan oyuncu kapma mücadelesi ile gündem oldukça renkli geçiyor.Öncelikle ligimize bakalım. Geçtiğimiz senelerde flash transferlere alışmış olan Fenerbahçe bu sene bir hayli durgun.Gündem de bir çok isim olmasına rağmen sarı lacivertliler hala bekleme modunda.Buna karşılık Galatasaray özellikle Amrabat transferi ile bu sene bir hayli öne geçti şimdiden .Beşiktaş ta ise şu an mali sıkıntılar ön planda.

Bu sene Fenerbahçe ‘ nin en büyük transferi Aziz Yıldırım demiştik.Haklı da çıktık.En azından şu anda camia da sağlanan kenetlenme ve bütünleşme had safha da..İlerleyen dönemlerde Forvete Moussa Sow ‘ un yanına kuvvetli bir ayak alınacağı da aşikar. Beşiktaş ise Escude ve Mcgregor transferleri ile bu yarışın bir hayli gerisinde kaldı.Çünkü her iki isim de miadını doldurmuş futbolcular.

Ve farkındamısınız bilmiyorum ama Kayserispor,Orduspor,Bursaspor ve Gaziantepspor bu sene yapmış oldukları hamleler ile artık çok daha ön planda olacaklar.Medyanın bu takımlara daha fazla ilgisi futbolumuz için şart.Kayserispor ‘ un almış olduğu Bobo ve Boca Juniors tan alınan Mouche çok önemli oyuncular.Bursaspor ‘ un almayı düşündüğü Kolo Toure de takıma katılırsa önemli katkı sağlayacaktır.Keza Orduspor da Hector Cuper ‘ in başlatmış olduğu futbol hamlesi bu sene alınan arjantinli futbolcular ile önemli bir devrime dönüşmekte.Cuper ‘ in transfer etmiş olduğu Monje özellikle konuşulacak bir oyuncu.

 

Basketbol ligimizde ise Erman Kunter ‘ in şampiyon Beşiktaş ‘a adım atması her türlü olanaksızlığa rağmen camiaya umut vermekte.Kunter düşük bütçeli takımlara seviye atlatmakta usta.Kariyeri bunun örnekleri ile dolu.Ergin Ataman lı Galatasaray Jamont Gordon transferi ile ön plana çıkarken Fenerbahçe Sato ve Batiste transferi ile bu sene şampiyonluğun en güçlü adaylarından.Futbol liginde transferler bazında yaşanan durgunluğa rağmen basketbol ligimiz şimdilik daha canlı.

Bir de olimpiyatlara gelelim.2008 olimpiyatlarında bir altın madalya ile tamamladığımız olimpiyatlara...Tarihimizin en yüksek sporcu sayısı ile katıldığımız Londra da düzenlenen tarihi olimpiyatlara...

Neden başarılı olamıyoruz..Neden galibiyetleri de mağlubiyetleri de gözümüzde büyütüyoruz.Alın işte voleybolcularımız. 2 senedir inanılmaz formda olan Aurelio Motta ‘ nın takımı bile Brezilya ya şansız bir şekilde kaybettikten sonra Çin ‘ karşısında galibiyet ulaşabilecekken maçı kaybediyorlar.Sırbistan kariısında alınan skor ise ancak teselli olur. Bu takımda artık Bahar ‘ ın servis hatalarına alternatif bulunmalı...Nerede eski günlerdeki maçı çeviren Neslihan ?..Bu takım da File önünde rakipleri karşısında kısa kalan Esra ‘ nın bir alternatifi olmaz mı.? Bu takım daha iyisini yapabilecekken böyle yerinde saymamalı..

Ve basketbolcularımız..Angola önünde zaten favoriydiler.Çek cumhuriyeti de onlara rakip olamazdı.Olamadı da..Onları büyük takımlar karşısında izlemek lazım.Hollingswoth un katkıları çok önemli..

Biz en büyük aşamayı devşirme sporcularla destekli olarak atletizm de de yapsak başarılı olduk diyebiliriz.Artık Eşref Apak ve Süreyya Ayhan ‘ ın açtığı yoldan bugün Nevin Yanıt,Fatih avam gibi sporcularımız devam ediyor.Emin olun geçen senelere göre dereceleri de mücadeleleri de daha üst düzeyde olacak.Aynı şeyi atletizm ve yüzme de de yapabiliriz.Çok zor değil.Ancal ya Halter de yitirdiklerimiz..

Halter de ki üstünlüğümüzü göz göre,göre kaybediyoruz.Artık Türk sporcuları bazı kategoriler de dereceye bile giremiyorlar.Herşey futbol ya da basketbol demek değil..Sporu bir bütün olarak kabul etmeliyiz Ve herşeyden önemlisi sporcu nesiller yaratmalıyız.Tabiki ilerleyen yıllarda başarı ve olimpiyatları bekliyorsak…

Bu arada çok önemli bir sosyal medya sitesinden de bahsetmek lazım.Salih Çaktı ve ekibi çok güzel işler başarıyorlar.Bence onları da takip etmekte fayda var. Sosyal medya ' yı bu kadar iyi değerlendiren bir site son zamanlarda görmedim.

Buyrun Linki..

http://www.sosyalsosyal.com/

 

https://twitter.com/AkdeniZZZZzzzz

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..