Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Olimpiyatlar, büyük futbol turnuvaları neden İstanbul'a (Türkiye'ye) verilmiyor?

Olimpiyatlar, büyük futbol turnuvaları neden İstanbul'a (Türkiye'ye) verilmiyor?
 

İstanbul hala Bizans'ın elinde olsaydı, Constantinopolis adıyla şimdiye kadar 4 büyük organizasyonu verirlerdi.


Geçenlerde Tokyo ve İstanbul arasındaki olimpiyat mücadelesinde Türkiye yine eli boş gönderildi. Olimpiyat tarihine göz gezdirecek olursak dünyada ne yaz ne de kış olimpiyatlarının hiç birisinin bırakın bir İslam ülkesine verilmesini doğru dürüst Afrika veya diğer 3. dünya ülkelerine kolaylıkla verilmediğini görmekteyiz. OECD ülkeleri, Nato ve eski Varşova Paktı ülkeleri arasında büyük organizasyonlar hep paylaşıldı.

Bu organizsayonları hiç bir İslam ülkesi ev sahipliği yapmadı. Yapmasına müsade edilmedi. Bunun iki nedeni var.

1-Müslüman ülkelerin sanata ve spora olan mesafeli duruşları. Erkeklerin sporla ilgilenirken kız çocuklarının sportif faaliyetlere verilmemesi. Hemen hemen hiç bir islam ülkesinden bırakın kadın yüzücüyü başarılı doğru dürüst erkek yüzücü çıkmamıştır. 

2-İslam ülkelerinin bu bozuk imajlarını düzeltmelerine yönelik hiçbir teşviki emperyalist BM'in 5 ülkesinden göremedik. Bu 5 emperyal güç dünyayı hesap vermeden aslında aralarında anlaşarak yönetmektedir.

Bu anlaşmalarının bir yansımasıdır Türkiye'ye ve diğer islam ülkelerine olimpiyat verilememesi. Oysa Endonezya, Türkiye, Malezya, Mısır, İran, Pakistan, Fas cesaretlendirildiklerinde büyük organizasyonları yapabilecek olgunluğa erişmiştir.

Avrupa ve Dünya futbol şampiyonaları Yunanistan ile ortak olarak Türkiye'ye bile verilmiyor.

Bunda kesinlikle büyük bir engelleme vardır.

Kendileriyle müttefik olduğumuz Batı ülkeleri sırf ayyıldızlı islamın simgesi Türk bayrağına gıcık oldukları için bu sembolle bir organizasyonun gerçekleştirilmesine tahammül dahi edememektedirler.

İşte bize ve diğer İslam ülkelerine orlimpiyat yada büyük futbol turnuvası verilmemesinin gerçek nedeni bu..

Bizler daha mütevazı üniversite oyunları organizsayonu gibi ufak tefek yemliklerle idare etmemizi ve bunlarla gurur duymamızı istemekteler.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..