Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '08

 
Kategori
Spor
 

Olimpiyatlarla ilgili

Olimpiyatlarla ilgili
 

Şimdi ülkelere bakalım. Ev sahibi Çin 639 sporcuyla katılarak en fazla sporcusu olan ülke olurken ABD 595 sporcusuyla ikinci sırada. Rusya 467, Almanya 439 sporcuyla olimpiyatlara katıldı. Bunların nüfusu Türkiye’den fazla ama bundan sonra gelenler enteresan. Mesela 21 milyon nüfusu olan Avustralya 433 sporcuyla katılıyor. Bu nasıl oluyor diye düşünmeden edemiyorum. Mesela Kanada 33 milyon ama 332 sporcuyla katıldı olimpiyatlara. Biz neden 68 sporcuyla katıldık? Sporcumuz mu yok?

Sporcu sayısına göre durumda Türkiye 42. sırada bulunuyor. Hadi bunları geçtim. Nüfusu 4 milyon olan Hırvatistan bile 106 sporcuyla katılmış. Yeni Zelanda 4 milyon nüfuslu ama toplam 182 sporcusu var. Şu da bir gerçek ki Güreş ve Halter dışında başarılı değiliz. Judo, yüzme, Tekvando gibi sporları daha bilmiyoruz.

Madalyaya gelince şuana kadar sadece bir gümüş madalya kazanabildik. Madalya dağılımında birici Çin, ikinci ABD, üçüncü Güney Kore olarak sıralanıyor. Tabi daha güreş ve halterde de alacağımız madalyalar var. Şu da ilgincime gitti. Bizim sporcularımızın çoğu genç.

Ayrıca şunu da söylemek isterim ki bugün saat 14.00’da halterde erkekler 77 kiloda madalya için yarışacak. Gerçi Hamza Yerlikaya’nın güreşi bırakması iyimserliğimi kırıyor ama onun yerine gelen Mehmet Özal’da açıkçası bana güven veriyor.

Atıcılık, yüzme ve Atletizmde başarısız olduğumuz için moralinizi bozmayın. Gerçi zaten 68 sporcu var. Bize en yakın nüfuslu ülke 65 milyon ile Fransa 323 sporcu ile katıldığına göre bizim en az 350 sporcu ile katılmamız lazımdı. Bu fiyaskodur. 350 nerede 68 nerede?

 
Toplam blog
: 46
: 1055
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

1992 yılında Erzincan'da Doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Halk Edebiyatı ilgilendiğim al..