Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '11

 
Kategori
Magazin
 

Olmadı Ali Taran!

Olmadı Ali Taran!
 

“Gelin hanıma tavsiyem sakın hasta olmasın ve benim rahatsızlığıma yakalanmasın” cümlelerini kurdu yaralı yüreği. Çoğumuz gazeteden, tv den takip ediyoruz olanı biteni. Ve haksızlıklar o kadar boyumuzu aşıyor ki, bazen okurken ya da izlerken yerimizde duramıyoruz. Sahibine duyuramayacağımız cümleler boğazımızda düğüm gibi kalıyor. Aşk’ a saygım sonsuz. Çünkü saygı duymayı ve özelliklede hak edene saygı göstermeyi severim. Ancak adaletsizliğe ve hiçbir canlının kendisi gibi biri tarafından acı çekip, kaderine mahkum edilmesine tahammül gösteremiyorum. 

 

Ali Taran’ ın eski eşi Selma Taran hastalığından ötürü terk edilen kadın konumunda. Şayet öyle değilse bile neden düzgün giden bir şey bu rahatsızlıktan sonra bozuldu? Hastalığın cinsiyet ayrımı yok! Sadece bayanın başına gelen bir şey değil. Hiç mi düşünülmüyor “ya yarın benim başıma gelirse?” diye. Yaşanmışlıklar ve emek bu kadar ucuz ve bir kalemde silinebilen bir şey mi? Yapılması gereken ayrılık niyeti bile varsa bu rahatsızlık sürecinde ağızdan çıkacak olumsuz cümleleri yutmak değil midir? 

 

Selma Taran; bir anne, bir eş, bir kadın ve ne olacağı belli olmayan bir hasta. Hepimiz bir gün engellide olabiliriz, uyandığımız sabaha görselliğimizi bozan bir yara ile uyanabiliriz. Ne malum yapacağı yeni evlilikten sonra Ali Taran’ ın bir hastalığa yakalanmayacağı? O zaman kendisi terk edilse karşı tarafa hak verecek mi? Hesabını bile soramaz! 

 

Sevgi güzel olanı sevmek mi? Evliliğe imza atarken “hastalıkta sağlıkta” dendiğinde duymazdan gelip mi imza atılıyor? Yada Ayşe Özyılmazel; yarın evlenecek olduğun adam ikinci kez “hastalıkta sağlıkta” diye söz verirken sen buna inanıyor olacak mısın? Ama ne var ki zaten sende bunu düşünecek olsaydın baştan o masaya oturma kararı almazdın. Yazık sadece yazık! Yaşanan mutlu anlara, verilen emeklere, yapılan fedakarlıklara yazık! Sevdiğini doyamadan kaybedip yıllarca yasını tutan insanlar tanıyorum. Gerçek sevgi kendini unutup karşındaki ile bir olmaktır. 

 

Gerçek sevgi, ayrı bedende tek yürek olmaktır. Gerçek sevgi iyi günü, kötü günü paylaşmaktır. Ve gerçek sevgi yanındakine eş, arkadaş, anne, baba, kardeş, evlat, dost olmaktır. 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..