Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu

Günlerdir domuz gribi, domuz gribi diye görsel ve yazılı basında ki yayınları izliyoruz. Her Allah'ın günü ölenlerin çetelesini tutar olduk. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Sağlık Bakanlığı domuz gribi ile ilgili gereken önlemi almış, yurt dışından aşıları getirtmiş, uygulamaya başlamışlar. Ancak uygulamada izin belgesinin imzalanması gerekiyormuş. Belgeyi imzalayanlar aşı olacaklar, imzalamayanlar aşı olmayacaklar.

İşte burada kafama bir soru takıldı. Bu aşı ne menem birşeydir ?

İmza karşılığı aşı olursam da mı gideceğim?

Aşı olmazsam da mı gideceğim? Bu biiir.

İkincisi; Yahu bu memleket bir karmaşa, bir kargaşa içinde boş şeylerle cebelleşiyor. En basiti bir aşı yaptırılacak; bakanından, Başbakanına kadar herkes alıyor, veriyor, mecliste başka gündem yokmuş gibi bununla uğraşılıyor. Ne iştir anlamadım gitti. Batıda da aşı kampanyaları başlatıldı. Günü sırası gelen (öyle izinname filan olmadan) aşısını yaptırıyor. Ortalıkta kimseler yaptırdım, yaptırmadım demiyor.

Üçüncüsü yarı yıl tatilinin öne çekilmesi hususu. Sanki okullar yarı yıl tatiline girince, grip virüsü de yarı yıl tatiline girecek. Zaten izinde olan memleket evlatları bu tatille iyice rehavete kapılacaklar. Tabii domuz gribi de...

Peki, tatil dönüşü ne olacak?Grip ülkeyi terk mi edecek?

Arkadaşlar! Bu ülkede koca koca adamlar, kadınlar bunca yayına rağmen, bunca uyarıya rağmen, okullar da bu konuların üzerine ısrarla gidilmesine rağmen hala mendil kullanmayıp, yerlere tükürüp, sümkürüyorlarsa. Hala sokaklarda ihtiyaç gideriyorlarsa. Hala çöpleri ile birlikte yaşayıp onlardan rahatsız olmuyorlarsa, yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.

İşte burada devlet büyüklerimizin oturup düşünmeleri gerekir.

Günü kurtarmak adına kargaların güldüğü tedbirleri bırakmaları gerekir. Bu ve buna benzer sorunları bir devlet politikası haline getirmeleri gerekir. Batı bunu nasıl halletmişse oradan örnek almaları ve uygulatmaları gerekir. Bu memleketin bunların dışında uğraşacağı çok çok önemli işleri olduğunu unutmamaları gerekir.

 
Toplam blog
: 81
: 646
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

1948 doğumluyum. Emekli öğretmenim. Halen bir rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...