Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '14

 
Kategori
İnançlar
 

Olmak ya da olmamak

Kelime oyunları bana ilginç gelir ve eğlenceli şeylerdir. Bunlarda bir zeka parıltısı görmek mümkündür. Örneğin bir cümleyi iki farklı anlama gelecek şekilde kullanmak. Birincisi herkesin anlayacağı normal anlam, diğeri ise yalnızca sizin ve karşınızdaki özel bir kişinin anlayabileceği ikinci anlam.

Bana öyle geliyor ki Tanrı da dünya tarihinde böyle kelime oyunları yapmış.

To be or not to be

Şekspir'in bu cümlesi tarihte çok ünlü bir sözdür. Bunu Şekspir'in Türkçe karakterler kullanarak şöyle yazdığını düşünelim. Töbe or not töbe. İşte bütün mesele bu. Yani hata yapabilirsin, günah işleyebilirsin  ama sonuçta senin töbe edip etmediğine bakılıyor. İşte bütün mesele de bunu yapmayı başarabilmendir.

Zekai Tahir Burak

Anakara'nın en köklü doğum hastanesinin adı Zekai Tahir Burak'tır. Benim oğlum da burada doğdu. Tahir'in anlamı temiz demektir. Bir kelime oyunu yaparak bu hastanenin adını Zekayı Temiz Bırak olarak düşünebiliriz. Yeni doğmuş bir bebeğe yapılabilecek en büyük iyilik de onun aklını kirletmemek, zekasını temiz bırakmaktır.

Lokman Hekim

Son zamanlarda yapılan araştırmalar göre insanın sağlıklı ve uzun bir ömür yaşaması için en önemli şeyin beslenmesi olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle insanlar diyetler uygulayarak sağlıklarını korumaya çalışıyor. Tarihte ölümsüzlüğü bulan kişi Lokman Hekim olarak bilinir. Ama sonradan bunu kaybetmiştir. Ama ismi yene bir kelime oyunu gibi değil mi: Lokman Hekim.

Buna benzer başka ilginç şeyler de bulabiliriz. Belki bunları Tanrı kodlamıştır.

 
Toplam blog
: 29
: 211
Kayıt tarihi
: 15.11.14
 
 

Mühendislik eğitimi aldım. Felsefe konusuna ilgim var.  ..