Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '16

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Olmalı mı olmamalı mı?

Hayatın her anında ikilem arasında kalırız yapmalı mı yapmamalı mı?,gerekli mi yoksa gereksiz mi? aramalı mıyım yok yok o arasın! görmeli miyim yoksa görmezlikten mi gelsem? ve dahası uzar gider listemiz.

 Türkçemiz de bir söz vardır "En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir" bu söz bana göre tartışmaya açıktır. 

Hayattan zevk alabilmek için hayatı akışına bırakmak en doğrusu  hepimiz hayata biyolojik sıkıntılar olmadığı sürece bir kez tutunuyoruz. Peki o zaman her günümüzde yaptıklarımızdan pişman olmak için mi sorgulayacağız? yoksa hayal gücümüze güvenip her günün renklerine dahil mi olacağız? bence hayatı siyah beyaz gözlüklerin ardından bakacağımıza takalım gökkuşağı rengi gözlüklerimizi sıkıntı yaşadıysak demek ki yaşamamız gerekiyormuş önemli olan bu sıkıntının sonucunda biz ne öğrendik anafikri bulmaya çalışalım. hayatın her günü,her saatinde  ayrı bir surpriz saklıdır, bulmaya çalışalım.

Unutmamak gerekir  yaşam kişiye özeldir  ve hiçkimse kimsenin duygu düşncelerini eylem kötü olmadığı ve başlasının özgürlik alanına girmediği sürece sorgulanmamalıdır.

Hepimizin bir geçmişi,varolan kültürü eğitimi ve öğrenimi var. Birikimler insanın en büyük hazinesidir.Verdiğimiz kararlar kötü olsa dahi o kararın sonuçları farklı bir karar verirken ders olmaktadır.

Hayatı olumlu yaşamalıyız. "keşke" sözcüğünü kullanmak yerine evet ya doğrusu bu artık bu yolu kullanmalıyım demeliyiz.

İnsandan öte dünyada başka hazine yok o yüzden etrafımızdaki tüm bireyleri ve deneyimlerine açık olmak vizyonumuzu genişletecektir. Kendi vizyon süzgeçinden deneyimleri geçirerek bireysel anlamda kendimize en uygun olanı hayatımıza entegre edebiliriz.

Hayat akıp geçiyor bu sebeple kontrol bizde olmalı evet zamanı durduramayız fakat zamanı kendimize uydurabiliriz sadece biraz cesaret!!

 
Toplam blog
: 8
: 459
Kayıt tarihi
: 01.09.16
 
 

Rana Seyyide Uztetik  1977 İsviçre de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul  Anadoluhisarı Ticaret Lise..