Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

Olmasaydı keşke

Şahit olduğumuz ve şahit olduğumuz kadarıylada başkalarının şahit olmaya, muhatap olmaya devam ettiği bir kişiliksizleştirme operasyonu var kuran kurslarında... islami eğitimin çok daha hassas ve çağı okuyarak, nesilleri doğru okuyarak ve çözümler geliştirerek yapılması gerekirken, hele ki bu çağ; karanlığın da dibinin yaşandığı bir çağ ise, daha hassas daha gayretli daha sakin olmalıydık. ama ne hazindir ki çözümü ders vermeyen çocukların dövülmesinde bulduk.

Gereçke belli: çalışsaydı, okusaydı dersini dövmezdik! Ders çalışmıyor mu? Laftan anlamıyor mu? Belki de hafız olmaz istemiyor. Belki de senin öğrencin olmak istemiyor. Belki de o kursta okumak istemiyor. Belki de senin, geri zekalılığınla idrak edemediğin sıkıntıları var ve yeni bir yola, metoda ihtiyacı var! Ama yok, çözüm belli: dayak cennetten çıkma! Lan çıkmış işte. Çıkmış!

Allahın cennetten çıkardığına, cennete yiğit yetiştirenler (güya) nasıl sahip çıkar? Kuran kurslarının ve islami eğitimin, biran evvel kendini tazelemesi, resetlemesi gerekiyor. Başka türlü adam yoketmekten, eğitmek yerine öğütmekten öteye geçemeyecek. 

Dayak, hakaret...

Kötü yemekler, kendileri olmalarına müsade edilmemesi...

Ezber yapmak dışında bir aktivitelerinin olmaması...

İbadetlerin gerekçelerinin bilinmemesi ve şuursuz bir zorlamaya tabi olmaları...

En çok da yok sayılmaları... devam ettikçe

Kimse kusura bakmasın böyle olmaz!

.........der ve giderim.

Muhabbetler

Ha!

Yakında çıkacak olan kitabım hayatlar ve kayıplar da, bu meseleye manyakça burnumu soktum. Hayırlısı...

 
Toplam blog
: 8
: 67
Kayıt tarihi
: 11.08.16
 
 

Hayırlısı der... Az okur çok konuşur. Nevşehir ..