Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '10

 
Kategori
Deneme
 

Olması gereken, olmaması gereken zamanda, olması gerekmediği gibi, ama hep olması istendi..

Olması gereken, olmaması gereken zamanda, olması gerekmediği gibi, ama hep olması istendi..
 

Ölümsüz aşklara yelken açmış gidiyorken, sinirli bir rüzgarın kıskançlığı sebep oldu dalgalara, yelkenli batıyordu ki güneş açtı bir anda. Güneşi görmediğinden yakınırdı her zaman; geç de olsa gördüğü güneş onun hayatını kurtarmıştı işte şimdi.. Bata çıka ilerlediği denizde vahsi hayvanlar da vardı sevimli olanları da.. Denizden babası çıksa yiyecek olanlar daha temkinlilerdi bu konuda. Havlayan köpek ısırmaz misali..

Vahşi hayvanların zarar vermeleri; sevimliler kadar sevimli olamamalarının verdiği hasetten mi, isteseler de insan olamayacaklarının çektirdiği eziyetten mi bilinmez tabii.. Ama zarar verip geri dönen, yelkenliyi itip devirip sonra yenisiyle gelen de çok oluyordu bu engin denizde.. Engin deniz.. Öyle engin ki, zavallı canlı parçalarını dalgalarıyla yokedebilen, kendine güvenenleri ise dalgalarıyla baştacı eden..

İlginçlik burdadır ki; karnı acıktığı zaman bulamıyordu yiyecek bir ufak balık.. Tıka basa tok olduğu zamanlarda ise yelkenlisinin etrafı körpecik tazecik balıklarla dolup taşardı.. Neden tokken geliyorlardı peki? Bilmiyorum ama bu engin denizin en çirkin kuralı buydu ki; bunun adı kuralsızlık!

Kuralsızlığın yaratması beklenen kaos oluşmadı hiç, belki o kaos zamanında gelseydi balıklar da haddini bilirlerdi. Bilmediler hadlerini, zannettiler ki güneş doğmayacak, deniz hep dalgalı kalacak, yelkenli birgün batacak.. ama hayır!
Batmayacak güneşlerin ufkunda açan pembecik çicekle birlik olup görecekleri güneşli güzel günlerin, yarınlara çıkaracağı davetiyeydi önemli olan, bugünün bitmesine ne kaldı ki? Oysa yarın 1 tane değildi, bugünün bitmesine saatler kala; yarına daha aylar vardı belki de..

Balıklar tok yelkenciye saldıradursun, aç yelkenci onları kovalıyadursun.. Kaçan kovalanmaz hayır, ama kovalayan çekici değildir hiç bir zaman..
Çekici olan mı gelicidir, yoksa gidici olan mıdır aslen çekici? Çekmeye çalışmadan geleni daha mı çabuk algılar yelkenci?
Kalıcı mıdır bu yoksa geçici mi ?

Bir ömürlüklerden kaldı mı elinizde? Ben onlardan istiyordum, kalmadıysa neyse.. Gelirse haberim olsun ilk önce; yelkenlim batmadan bakalım birlikte güneşe:))

 
Toplam blog
: 2
: 635
Kayıt tarihi
: 19.07.10
 
 

Ankara Üniversitesi Gazetecilik öğrencisiyim. oturmayı sevmem, merak ederim, herkese herşeyi sorarım..