Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Olmaz ki, böyle çalışılmaz, böyle yaşanmaz ki...

Olmaz ki, böyle çalışılmaz, böyle yaşanmaz ki...
 

Düşün düşün ............ işin


Olmaz ki Böyle Çalışılmaz , Böyle Yaşanmaz ki !!!


Çalan her telefonda acaba bugün patron beni mi kestirdi gözüne fazlalık olarak bu şirkette,

Ya da insan kaynaklarındaki arkadaşım elinde bir kağıtla gelip malum ekonomik kriz,

tüm dünyada yaşanıyor, bizimde şirket olarak bir takım önlemler almamız gerek…….vs. vs. vs. diyerek işinizi kaybetme öykünüzün ilk satırlarını yazarken düşünme hissiyle, o tedirginlikle zaman geçmez ki.

O arkadaşı kapıdan gördüğünüzde ve size doğru yöneldiğini gördüğünüz zaman zaten o andan sonrası size denilenleri büyük bir ihtimalle işitmeyeceksinizdir. Bir anda az önce yemyeşil olan hayalleriniz sararmış bir yaprak gibi kopup düşüverecektir önünüzdeki masada sizi bekleyen evrakların üzerine.

Oysa daha yapacak çok şeyiniz vardı bu şirket için. Geçenlerde tartıştığınız arkadaştan özür dileyecek, hatalı olduğunuzu söyleyecektiniz belki ve belki de patronunuza şirketinizin ekonomik krizden en az etki ile nasıl sıyrılacağı hakkındaki parlak fikirlerinizi sunacaktınız bu akşamüzeri. İşte bir saniye içinde bitip gidiverdi tüm gelecek planlarınız. Peki şimdi n’olcaktı? Kirayı nasıl ödeyecektiniz? Ya evde bekleyen faturalar? Oysa ne umutlar yeşermişti bu işe başladığınız o gün içinizde…


Malum ülkemizi pek etkilemedi dense de tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de iyiden iyiye hissedilmeye başladı. Öyle ki sıralamada ülkenin önde giden firmaları bile üretime ara verme, eleman çıkartma kararları alıyor. Oysa bir şirket için en önemli faktördür çalışan. Ama işverenler bir şekilde ilk etapta çalışanlarını çıkartmayı en uygun yol olarak görürler. Peki mantıklımı bu?


Her ne kadar; Prometheus Danışmanlık şirketince İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Ankara, İzmir, Manisa ve Denizli illerinde 120 şirkette ''ekonomik krizin insan kaynaklarına etkisi'' konulu yapılan araştırma sonucu; şirketlerin ekonomideki dalgalanmanın yaratacağı finansal maliyetlere önlem olarak eleman çıkarmak yoluna gitmeyi ilk tercih olarak kullanmayacaklarını belirttiklerini söylese de birçok şirket çoktan elemanlarına çoktan yol vermeye başladı bile.


Umarım kimse hem bu kriz dönemindeki zorluklar nedeni ile yaşanan zorluklara dahil olmak zorunda kalmaz. Çünkü bu stres öldürür adamı. Düşünsenize bu düşüncelerle, bu duygularla nasıl bir verimlilik, nasıl bir performans beklenir ki çalışanlardan? Bu krizin biran önce, en az kayıpla atlatılması dileği ile. Yoksa çok daha kötü durumlar çıkacak ortaya.
Yazımın başlığında da dediğim gibi; Olmaz ki, böyle çalışılmaz, böyle yaşanmaz ki...

 
Toplam blog
: 18
: 6266
Kayıt tarihi
: 22.09.08
 
 

Ülkemin en güzel şehri İzmir'de yaşıyorum. Evliyim, muhasebe mesleğini en iyi şekilde yapmak için uğ..