Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Deneme
 

Ölmemek için!

Ölmemek için!
 

Yaşantınıza sanat katın ki, ölmeyin


Ağır ağır ölür yolculuğa çıkmayanlar.
Okumayanlar, müzik dinlemeyenler, gönlünde incelik barındırmayanlar  (Pablo neruda) 
 
Öldürmeyin ruhunuzu. Öldürmeyin küçücük canların umutlarını, hayallerini, yaşamlarını. Küçücük, kutu gibi ortamlara hapsetmeyin yaşamlarını ve  hayallerini. Çocuklarınıza hayatın güzelliklerini de gösterin. Yerlerinde saymasınlar, sıradan olmasınlar. 
Ezberle değil, yaşayarak öğrenmek gerek hayatı. 
 
Çok okuyan mı yoksa çok gezen mi bilir sözüne verilecek tek bir cevap yok. Gezemiyorsa okusun. Okurken gezebiliyorsa hem okusun hem gezsin. Sadece gezmekle de kalmasın. Yaşasın, anlatsın, paylaşsın her gününü, her gördüğünü. Çocuklarınıza hayat katın. Yaşamadan ölmesinler.
 
Çok insan, çok yaşam görsünler. Öğrenmeleri gereken tek bir şey yok. İyi insan olmayı öğrenmek için okumak değil, yaşamak gerek. İyi insan olmak, iyi düşünmek için sanatla da buluşturun çocuklarınızı.
Bilgisayar ekranlarından uzaklaşsınlar. Telefonlar, sanal dünyalar, şiddet içerikli oyunlar bir şey öğretmez. Hayat herkes için aynı olmasın. Öğrenenler ve yaşamaya cesareti olanlar için çok daha güzel olabilsin. Sanatla ruhlarını eğitebilen insanlar en çok seven ve sevilen insanlar olabilsin. En çok değer ve saygı görenler çok bilgiye ve deneyime sahip olanlar olsun. 
İyi bir insan olarak yaşarsak bu dünyadan da iyi ayrılırsın. Korkma! İnsanların senin arkandan iyi konuşmaları senin cennetini yapar.  Bilgili ol. Yaşa. Öğren. Gez. İlgilen. Dans et. Oku. Yaz. Dinle.
Müzik dinlerken kitap oku. Yazabiliyorsan yaz. Müziğe eşlik ederek dans edebiliyorsan et. Kendini iyi hissetmeni sağlar. Güvenin artar. Yapabilmek güzeldir. Bilebilmek de.. Kendini iyi hissettirir. Mutlu olmanın yolu kelimeler ve notalardadır bilir misin? Hele bir de bunları yollarda yaşarsan… Ölürken pişmanlık duyma.  Dansı, müziği, kitapları, yolları yaşamış insanın korkusu olmaz ölümden.  Yaşamıştır çünkü. 
Bırakın çocuklarınız da yaşasın. Sizin imkanınız olmuş ya da olmamış olabilir. Belki siz yapamadınız ama çocuklarınız yapsın. Bırakın onlar yaşasın. Dans etmeyi öğrensin.  Koşsun, zıplasın. İyidir.  Kendini iyi hissettirir. Çok kitap okusun. Sadece sizin seçtiğinizi değil. Sadece bir tek kitabı değil! Her dilin, her dinin kitabını okuyup, o insanları da tanısın.
Kavgayı, saldırmayı, öfkeyi, şiddeti değil; hayvanları ve doğayı sevmeyi öğrensinler. Ruhlarında hep bir şeylere isyan ve iyi gitmeyen birşeyler olacağına sevgi olsun. Merhamet olsun. Mutlu olmayı öğrenebilsin çocuklarınız. Siz mutlu değilseniz bir yerde yanlışlık yapmışsınızdır. Bırakın onlar farklı bir yaşam sürsün. Sanatla, doğayla, yollarla, hayvanlarla barış içinde olsunlar. 
 
Kendinizce koyduğunuz kurallar, yasaklar, ezberletilmiş yanlış bilgilerle gelecek neslin mutsuz ve sinirli bir insan olarak yaşam sürmesine izin vermeyin. Bırakın çocuklar mutlu olsun. 
 
Silahtan daha güzeldir sanat. Şiddetten daha güzeldir kitaplar. Yerinde durmaktan daha çok mutluluk verir yollar. Yaşa. Dünyayı yaşa. Mutluluğu yaşa. Sen yaşayamıyorsan çocuğuna yaşaması için izin ver. Öldürme. Yaşamadan ölmesine izin verme çocuğunun. Yaşat! 
 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..