Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Ölmenin suç olduğu ülke

Ölmenin suç olduğu ülke
 

Bir varmış bir yokmuş diye başlar ya her masal. Kahramanlarının iyiler ve kötüler olduğu ama olaylar sonunda kötülerin haklanmasına hep sevindiğimiz, iyilerin mutluluğuna ortak olduğumuz, sonu iyi biten masallar. İşte bir ülke varmış ki her günü ayrı bir masal havasında yaşanan. İyiler de varmış kötüler de. Ancak masalın sonunda iyiler ölür, kötüler gülermiş. Ve işin daha da kötüsü, hani o iyileri öldüren kötüler var ya, alkışa tutulur, omuz üzerinde taşınırlarmış.

- "Neden öldürdün?"
- "Keyfimden…" diyecek kadar keyif veren bir iş haline gelmiş adam vurmak, kesmek!
- "Hııı… Vurmuş oğlum n’oldu ki! Benim oğlum iyidir, hoştur, milletini sever, dinini sever. Zaten ne yaptıysa milleti için yaptı yine de yaranamadı" şeklini almıştır aile feryatları katillerin cephesinde!

Yani bu masallar ülkesinde "katil" yetiştirmekle gurur duyan anneler ve babalar türemiş.

Bu nasıl bir vicdandır?
Bu nasıl bir ahlaki yapıdır?
Bu nasıl insanlıktır?

A- n- l- a- y- a- m- ı- y- o- r- u- m.

İyi bir insan olmanın "salaklık" ve "katil" olmanın şerefli bir meslek haline geldiği masallar diyarı Türkiye… Bize yanlış masallar anlatılmış demek ki bugüne kadar!

Ve kafamda canlanan gelecek zaman masalı; bir çocuğum olacak, onu vatana, millete hayırlı bir evlat olsun diyerek yetiştireceğiz. Ne üst başından, ne eğitiminden, ne sosyal çevresinden mahrum kalacak. İyi bir insan olacak, özde iyi bir insan. Sonra; başka bir ailenin çocuğu çıkacak karşısına ve "takkkkk"! Neden diye soracağız? "Hiçççç, keyfimden, canım sıkıldı, bir can alasım geldi aldım." Ailesine feryat edeceğiz. "Susun be, siz kim oluyorsunuz da bizim çocuğumuza katil dersiniz, o iyi yetişmiş, efendi bir çocuktur"… Susacağız… Sonra yasalar susturacak bizi… Sonra bir af çıkacak katiller dışarı…

Nasıl olsa ölmüş biri ölümsüz olarak mezarda olacak ve kimse ona elinden alınmış geleceğinde neler vardı? Hayalleri nelerdi? diye sormayacak. Sorsa da cevaplarını asla alamayacak! Ve mezarında dahi ölüler suçlanacak.

"Niye, toz bezi yok dedi ki!"
"Niye hakkını savundu ki!"
"Niye işini yasalara uygun yaptı ki!"
…….. ölmezdi, kendi kaşınmış.

Ölümün ayaklar altına düştüğü, ölümün kendisinin değil ölüm aracılığı ile İYİ İNSAN OLMANIN ayaklar altına düştüğü bir ülke, bu güzel ülke, Türkiye!

Eceli ile ölme hakkımızda elimizden alındı, müjdeler olsun. Herkes "katil" kesilecek, sırf "hiçliğini" örtbas etmek adına… Bu ülkede "katil" olmak, "hiç" olmaktan iyi ya! Okullardan iyi insanlar, iyi meslek sahibi insanlar çıkacağına, diplomalı "katiller", "hırsızlar", "sapıklar" çıkıyor ne iyi… Ve doğaldır aileler için gurur vesilesi olması.

- "Oğlunuz ne iş yapar?"

- "Katil amcası, keyfinden adam öldürür, sadece keyfinden de değil, iyi saatte olsunlar dedin mi din adına, bayrak adına, Allah adına, türban adına adam öldürür… Günahsız adamların günahına girer amcası bizim çocuğumuz… Çok iyi yetiştirdik biz onu… Ne yapıyorsa vatanı milleti için yapıyor!"


Bitti mi? Hayır devamı gelecek. Masumlar içerde, katiller, sapıklar dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Düşünce suçlularını içeri tıkıyoruz. 93 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ı içeri atmanın yolunu ararken (gerçekleri yazdı, söyledi diye), kafasında beyin dahi taşıdığından şüphe ettiklerimizi dışarı salıyoruz. Haktır bize…

Bize ne masallar söylenmiş "insan olmak"üzre!

Ş- a- ş- ı- r- ı- y- o- r- u- m!

 
Toplam blog
: 23
: 1956
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1976 Nazilli doğumludur. İlk şiir kitabı "Farkındasız İntihar" 2009 yılında Kadın Yayınevi'nden y..