Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '12

 
Kategori
Dostluk
 

Olsun

Olsun
 

Wilademir Moskov


Bugün  dua etmek geldi  içimden;  

Görebildiğim için etrafımda olan biteni hem dünya gözüyle hem algı gücüyle, işitebildiğim için doğanın tüm seslerini, yürüyebildiğim için gitmek istediğim yere kendi gücümle, dünyaya serpiştirilmiş türlü tatları hem tadabildiğim için hemde çevremde kapımı çalan kapısını vakitsiz çalabileceğim varlığımı paylaşabileceğim insan zenginliğim için, tutabildiğim için uzanan elleri, içtiğim su, yediğim ekmek, aldığım ve hatta geri verebildiğim her nefes, çıkarabildiğim ses, söylediğim geri alamadığım bazen de söyleyemeden saklamak zorunda kaldığım  sözler,  varlığım, darlığım, eşim, dostum, evim, ailem, çocuklarım, arkadaşlarım, yanımda duranlar, yolda bırakıp gidenler, bugünümde yarınımda var olan herkes için!

Seven, üzen, sevindiren, özendiren, yeren, yüreklendiren , güven veren,  güvenimi sarsan, kim olursa olsun öncelikle  canı sağ olsun!...  Susmuş da olsa haksızlığa uğradığımda, susmayıp haksızlığın üzerine üzerine gidende olsa, koruyan, kollayan, hepsi için dilerim ki; Nesi varsa bölüşecek  birileri  olsun, nesi yoksa bulup getirecek birilerine sahip olsun!

Bıkıp usanmadan yapacak bir işi olsun, başarının gerçek adını öğretsin ona bu iş,  hergün yeniden başlar gibi,  ibadet eder gibi mutlu etsin onu.
çalıştıkça daha iyi yapabildiğini görsün. Çalışabilecek gücü, söyleyecek sözü olsun. Dış gözüyle bunları değerlendirirken, iç gözüyle sadece işine baksın.
Değiştirebileceklerini değiştirme gücü olsun, değiştiremeyeceklerine sabrı olsun, parası cebinde bol gönlünde kıt olsun ki; paranın esiri değil efendisi  olabilsin.

İçte ve dışta, iyi günde kötü günde kendine  tadilat  yapabilsin. Hayatından  sürprizler eksik olmasın.
Kocaman bir hediye paketi alsın sık sık,  açtığında içinden güzel bir haber çıksın.
kahkahalar atsın, gülerken gözlerinde kelebekler dans etsin, öyle bir güneş doğsun ki içine; hem sıcacık olsun kalbi hemde etrafına saçsın ışığını,
Sevmekten bıkmayacağı biri olsun hayatında ve onun yeri ayrı olsun diğerlerinden. Aşkından sırılsıklam olsun.

Kanı ve canı bol olsun damarlarından taşsın ki başkalarıyla paylaşabilsin. Elleri tutmak istediğine dokunsun, kolları sarılabilsin sevdiklerine. Görebilsin, duyabilsin, konuşabilsin, hissedebilsin, yiyebilsin, içebilsin, okuyabilsin, en çokda yazabilsin ki; geleceğe izi kalsın geçtiği yollarda, herşeyi anlayıp yorumlayabilsin, zekası hep parlasın. Hayalleri olsun ulaşabileceği arzu ettiği zaman diliminde, koşsun peşinden hayallerinin  çoşku dolsun yüreği, dualar etsin devamı için güzelliklerin, şükretsin gönülden sahip olduğu herşey için. Ve duası kabul  olanlar arasına girsin acilen,  duyabildiği, görebildiği, paylaşabildiği, en önemlisi tümünü farkedebildiği için, sağolsun, ömrü bereketli olsun, melekler yoldaşı olsun,
" Nazarlardan da korunsun, kem gözler değmesin!"…

Bu gün O günlerden sadece biri olsun!

Esin kaynağı; Nil Karaibrahimgil

 

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..