Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ölüm, Zulüm, Kriz ve 2008 yılının bilançosu

Ölüm, Zulüm, Kriz ve 2008 yılının bilançosu
 

Ne sevimsiz, ne çirkin bir başlık. Yılın son günü, artık yeni yıla girmemize saatler kalmışken MB’ye yazdığım yazılara baktım en son yazdığım yazı sizlerle en son buluşmamın (02.08.2008 tarihli yazım) arasından çok zaman geçmiş sizlere, çoşkulu, yüreğimizi sevinçli zıp zıp zıplatan neşeli konular bulmak isterdim. Üstelikte hayatımda hiç yapmadığım kadar uzun ve güzel bir tatil yaptım, çünkü emekliyim izin sorunum yok… Çocuklar büyüdü, okullar açılıyor telaşı yok… Maddi durumlar karınca kaderince….


Bu bireysel durum. Ya tümü ile düşünürsek : Ölümler, trafik kazaları, terör, şehitler, ateş düşen ocaklar, yavrum diye bağrı yananlar, sevgilisi ile oynaşmasına engel olmasın diye yavrusunu doğrayanlar, işsizlik, açlık, sefalet, bir lokma için yaşanan onursuzluklar, vurdum duymazlıklar.


Hangi birini yazayım öylesine değişen bir dünyada ve Türkiye’de yaşıyoruz ki…Her şey öylesine değişti ki. Eskiden de cinayet işlenirdi, iki –üç kurşun o kadar öldürürsün pişman olursun veya olmazsın. Hukuk, kanunlar adalet yerini bulur. Şimdi ise tabanca ile öldürüyorsun (herkes de tabanca var). YETMEZZZ bir de üstüne doğruyorsun . Ya da tabanca ile öldürüyorsun arkasından cayır cayır yakıyorsun kömür gibi oluncaya kadar. Bu nasıl bir hırstır, bu nasıl bir duygusuzluktur. Sevgisizlik diz boyu tanımadığımız insanlar bile sanki birlikte bir geçmişiniz varmış, çok kötü şeyler paylaşmışınız, size kırgınmış, öldürecekmiş gibi bakıyor. Şu günlerde dünyadan gelen haberler, Gazze’de ki zulüm , insanların hali ve feryatları….Gel de güzel sevinçli çoşkulu yazı yaz.


12.12.2007 yılında MB’a “Yıllar, Yıllar” başlıklı bir yazı yazmışım.


“Yeter ki gelecek yılın sonunda geçen yıl için iyi geçti diyebilelim. Olumlu yazacaklarımız , olumsuz yazacaklarımızdan daha çok olsun” demişim. Yine de umut etmek güzel, umarım 2009’un artıları 2008 artılarından çok olur.


2009 yılının Türkiye’ye ve tüm dünya'ya barış ışıkları ve bollukla getirmesini dilerim...

 
Toplam blog
: 28
: 625
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

Çok, çok, çok yıllar önce Ankara'da doğmuşum. İlk,Orta, Lise ve Yüksek Öğrenimimi,çalışma hayatımı, ..