Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '17

 
Kategori
Deneme
 

Ölüm Bir Son Değildir

Ölüm Bir Son Değildir
 

Hayatın zorluklarından kaçıp, kolay yolu seçtiğini düşünmek. İNTİHAR…

Ölümü istemeyin. Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği artar. Kötü ise, hatalarından dönüp doğru yola gelebilir. Öldükten sonra ne değişecek ya da neyle karşılaşacağımızı bilmeden direk rahatlamayı düşünmek ne kadar doğru? Ya da yaşıyorken boğulmak, son çarenin bu olduğunu düşünmek, bu ne kadar rahatlatıcı?

İnsanların yaşayışları boyunca hayatlarındaki olaylarda yükselmişse düşmüşlüğü ya da düşmüşse yükselmişliği; iyilikleri görüp daha sonra kötülüklerle karşılaşmışlığı; bitmiş, tükenmiş bir vaziyetten daha mükemmel bir duruma geçtiği ya da tam tersinin olduğu bir hayat yaşadığı da olmuştur. Ölüm bir son, kesinlikle borç, kötülük vs. yok deyip intihar etmek ne kadar normal? Öldükten sonra bizi neyin ya da nelerin beklediğini bilmemekle birlikte belki daha iyi veya daha kötü şeylerle de karşılaşabiliriz. O anki canın boğaza dayandığı durumların olması, hayatın sizinle dalga geçer gibi parmağında oynattığını düşündüğümüz bir ömür… yükseliş varsa düşüşte olabilir. Veya yükseledebilir insanoğlu. Siz siz olun ölümü son çare olarak görmeyin.

Hayatınızda sizi daha iyi edebilecek etkenler geliştirin. Mesela depresyon belirtileriniz varsa tedavi görmeyi deneyin. Sizi mutlu eden içeriklere yönlendirin kendinizi. Yalnız kalmamaya özen gösterin, sevdikleriniz size gerçekten iyi gelecektir. Ya da bir iş ile meşgul olun. Resim, müzik, heykel, yazı yazmak, oyun oynamak vs. kendinize yeni meşgaleler bulabilirisniz. Arkadaşlarınızla yemek yemeye çıkın. Yemek dediysem paranız olmaya da bilir bir simit bir çay birde muhabbet keyfe keyif dersiniz.

 

Hayat size ne konuda mutluluk getiriyorsa ona doğru yönelin. Unutmayın ölüm bir son değildir…

 
Toplam blog
: 5
: 138
Kayıt tarihi
: 15.11.16
 
 

Gizemini koruyan büyük bir sır... ..