Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '13

 
Kategori
Deneme
 

Ölüm kültürü

Ölüm kültürü
 

resim: internet.


Dünya üzerinde sarsıcı etkide bulunan ölüm kültürü, yüksek orandaki depresyon ve kaygı vakalarında, uyuşturucu bağımlılığı, çocuk aldırma, kendine zarar vermeye yönelik davranışlar, intihar ve toplu katliamlarda kendini gösteriyor.

Giderek artan silah satışları ayrıca eğlence dünyasında filmlerde, televizyon programlarında, video oyunlarında var olan şiddet olgusu kendini bu göstergelerle doğrulayabiliyor.

Çift cinsiyetli, şeytani görüntüleriyle ilgi çeken bir rock şarkıcısının ateşli hayranları bir cinayetin faili olmuş, isyan ve ölüm temalı şarkıların etkilerine maruz kalmışlardı.

Yaşadığımız dünyada yaratıklar yok ama video oyunlarında sayısız yaratık öldürülebiliyor ve ölüm olgusu insanın içine, derinlerine kök salabiliyor.

Kimi zaman manevi eksiklik, yaşam sürdürülürken söz konusu olan amaçsızlık, anlam arayışının yeterli ölçüde sonuçlanamaması, ilgi eksikliği gibi konular, şiddete ve öldürmeye meyilli olunmasına neden olabilmekte.

Yaşadığımız gezegende büyük sermaye çevreleri ve uyuşturucu satıcıları, yasadışı karlarını artırmak amacıyla, insanların kaygılarından, ümitsizliklerinden ve manevi yoksunluklarından yararlanabiliyor.

Yalnızlık, manevi boşluk gibi durumlar, insanları tehlikeli sulara götürebiliyor. Ailelerin çocuklarına gösterebilecekleri ilgi, manevi yardım, şefkat, makul ve tutarlı davranışlar olumlu sonuçları hazırlayabiliyor.

Yer yer karmaşıklaşan dünyada belli yönlendirmeler işe yarayabiliyor. Sevgi, ilgi ve destek birçok sorunun çözümünde kilit rol oynayabilmekte. Ölüm kültürünün çekiciliğinin önüne geçebilmek adına !

 

 

 

selin428@yahoo.com.tr

 

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..