Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Ölüm

Ölüm
 

Ölüm ayrık otudur yaşamın. Arsızdır hiç beklemediğimiz bir anda bitiverir hayat bahçemizde. Bittiği yerde kalır ayrık otu hüzünlü ölüm.

Mutluluk mutsuzlukla, kavuşmalar ayrılıkla, yaşamak ölümle pekişir çoğu zaman. Ölüme tanık olmuş ya da onunla burun buruna gelmiş insanlar daha bir sarılır yaşamak ağrısına.

Ve çoğu zaman yaşamak korkusudur inananlar için ölüm . Yaşamın tüm güzelliklerinden feragat ederler ölümle başlayacak bir hayat için, işte bu an tanrının ağız kokusudur ölüm.

Rastlantısal olanın kurgusal sonudur ölüm. Bir doğa oyunudur, yağmur damlasının nehrine kavuşması ve aniden susmasıdır deltasında. Okyanusunun hayaliyle önceki damlaların yatağından süzülen ve dümdüz bir ovanın bereketli tuzağıdır.

Yaşamın sürekli ertelenmesidir ölüm. Mutlak gerçeklik ama yaşamın ütopyasıdır. Bir hayat ilüzyonudur.

Seni tanıyan en son insanın yaşamı kadardır yaşadığın, belki torununun miladı kadar gerisi çivit mavisi gerisi suskunluk sarmalı.

Yaşamadıklarının toplamı, yaşadıklarının bıraktığı kardır ölüm, elimizde yeşeren erik çiçeklerinin dökülmesidir yeniden yeşermesi için, bir başlangıçtır aslında yeni bir son için.

 
Toplam blog
: 46
: 1591
Kayıt tarihi
: 08.07.07
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunuyum. Şu anda özel bir telekomünikasyon şi..